Håndbold

Randers fritstiller tysker efter store uenigheder med sponsor

Nina Müller spillede også for Randers HK fra 2006 til 2012.

Nina Müller er fortid i Randers HK, da hun ikke har fået udbetalt tilstrækkelig løn. Den ansvarlige samarbejdspartner afviser påstanden.

Randers HK's ligatrup blev fredag eftermiddag en profil fattigere. 

Tyske Nina Müller er nemlig fortid i klubben med øjeblikkelig virkning, efter store uenigheder mellem klubben og samarbejdspartneren Lasergame om udbetalingen af spillerens løn. 

Müller blev inden sæsonen udstyret med en aftale, hvor hun skulle arbejde hos Lasergame Danmark ved siden af sit job som håndboldspiller i Randers, så klubben kun skulle betale en begrænset del af spillerens løn, mens samarbejdspartneren skulle betale resten - men den aftale mener direktøren i Randers HK, Per Rasmussen, ikke, at Lasergame Danmark har overholdt.

- Der er tale om et spillersponsorat, men det har så vist sig, at samarbejdspartneren ikke har kunne opfylde det lønmæssigt, og derfor er Nina kommet i en træls situation. 

- Vi har haft svært ved at finde en jobløsning til hende, det skal jeg være ærlig at sige. Derfor må vi bare konstatere, at af respekt for hendes situation, hvor hun mangler nogle penge, må vi videre og finde en anden løsning, fortæller Per Rasmussen til TV 2 SPORT.

Lasergame: - Det er løgn

Over Randers Amtavis bekræfter spilleren også selv, at hun mangler at få løn for sit job hos Lasergame Danmark.

- Jeg har slet ikke fået løn fra Lasergame. Jeg havde en arbejdskontrakt hos dem, og en spillerkontrakt hos Randers HK, som gav mig et lille beløb. Klubben har betalt, hvad de skulle, men Lasergame har ikke betalt mig en krone, fortæller hun.

Ifølge tyskeren foreslog ejeren af Lasergame Danmark, Benjamin Huss, selv at sponsorere hende i Randers, men efter firmaet nu har afbrudt samarbejdet med klubben, er hendes aftale i sidste ende også er blevet ophævet - og kun med løn fra klubben på kontoen. 

Men påstanden om, at Lasergame Danmark ikke har overholdt aftalen ved ikke at udbetale Nina Müllers løn, afviser firmaets direktør blankt.

- Det er løgn. Jeg har overholdt min aftale med Randers HK. Det var mig, der sagde farvel og tak til Randers HK - og ikke omvendt. Jeg føler, at der har været nogle ting i samarbejdet, som ikke har været, som de skulle, fortæller han til Randers Amtsavis

Benjamin Huss medgiver, at der var nogle komplikationer i starten, hvor spilleren netop var flyttet til Danmark, men er bestemt på at have overholdt sin del af aftalen.

Randers HK-direktør fortæller, at det ikke havde været muligt at hente 38-årige Müller til klubben, hvis der ikke var kommet en samarbejdspartner, som ville betale hovedparten af hendes løn.

Må ikke spille for andre klubber

Men selvom Nina Müller nu ikke længere er Randers-spiller, betyder der ikke, at hun nu kan skrive kontrakt med en anden klub. 

Det kan hun først fra næste sæson, hvis hun fortsat vil spille på liganiveau i Danmark.

- Jeg ønsker ikke, at hun spiller i andre klubber resten af sæsonen. Det står i den aftale, vi har indgået om, at hun stopper med øjeblikkelig virkning, fortæller Per Rasmussen. 

Ophævelsen sker godt en uge før Randers skal spille Final4 den 29.-30. december, og klubben oplyser, at man håber på at kunne præsentere en substitut inden da.