Et opkald kan fĂĄ Mikkel Hansen til at forlade landsholdslejren med det samme

Mikkel Hansen har lavet en aftale med landstræneren om, at han med kort varsel kan forlade VM-lejren, fordi han kan blive far, hvornår det skal være.

Hvis Mikkel Hansen i disse dage har sine tanker andre steder end i landsholdets træningshal lidt uden for Herning, er det forståeligt.

For alt imens herrelandsholdet torsdag begyndte på VM-forberedelserne, kan PSG-spillerens kæreste, Stephanie, føde, hvornår det skal være.

- Det fylder jo meget. Det er der ingen tvivl om. Første gang man bliver forældre er jo ret stort. Så sker der noget der, så er jeg ikke her mere – så drøner jeg til København, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

Der er termin inden VM, og derfor backen har lavet en ordning med landstræneren om, at er en fødsel oppe over, forlader han VM-lejren med det samme.

- Aftalen er, at der er frie tøjler i forhold til, hvad der er passende for Mikkel og Stephanie. Der er fuld opbakning herfra. Der sidder en med styr på telefonen, og sker der noget, så er Mikkel hurtigt væk herfra, siger Nikolaj Jacobsen, der selv har tre børn.

- Selvom håndbold betyder meget for alle os, der er her, er der visse ting, der betyder mere end håndbold, og det er blandt andet blive forældre, siger han.

Landstræneren understreger, at skulle VM gå i gang, uden at Mikkel Hansen er blevet far, er aftalen den samme. Og det glæder den danske landsholdsspiller.

- Det betyder ekstremt meget for mig, og selvfølgelig også for min kæreste, at vi har at gøre med en træner, som har en stor forståelse for, hvor stort det er. At jeg har en træner, der har en forståelse for, at der er større ting i livet end sport, siger den 31-årige venstre back.

En kendt situation pĂĄ landsholdet

Under EM i januar stod landsholdskollega Niklas Landin i samme situation som Mikkel Hansen, da landsholdsmålmandens kone var højgravid under slutrunden.

Dengang fortalte Landin, at den kommende fødsel var noget, han havde i baghovedet meget af tiden. 

Og selvom at Mikkel Hansen gerne havde undgået, at fødslen ligger så tæt på en VM-slutrunde, er han ikke ærgerlig over, at han med et øjebliks varsel kan komme til at skifte håndboldhal ud med fødegang.

- Jeg vil ikke sige, at det irriterer mig. Jeg vil slet ikke se det som noget negativt. Selvfølgelig havde det været bedre, hvis det havde været for en mĂĄned siden eller om et par mĂĄneder, men det kan vi ikke lave om pĂĄ, siger den danske stjerne. 

- Der er ikke så meget, jeg kan gøre. Sker det, inden VM går i gang, er jeg selvfølgelig glad. Sker det efter må vi tage det, som det kommer. Der er ikke så meget at gøre, vi glæder os egentlig bare, siger Mikkel Hansen.

Danmark spiller første kamp ved VM 10. januar, hvor de møder Chile.