Håndbold

NFH rundbarberer Randers og vinder med 19 mål

Nykøbing Falster Håndboldklub gav Randers en håndboldlektion af de helt store, da de vandt med 37-18 over Randers i semifinalen i pokalturneringen.

Hvis spillerne fra Randers i morgen vågner op med røde kinder, så kan forklaringen være, at de fik en syngende håndboldlussing af de helt store, da de mødte Nykøbing Falster Håndbold.

De spillere, der ikke har været til EM i december, har holdt kamppause i omkring halvanden måned, og særligt Randers havde noget rust, der skulle bankes af i lørdagens semifinale.

Næsten 13 minutter skulle der gå, inden Randers kom på tavlen første gang, og på det tidspunkt havde Nykøbing bragt sig foran med 7-0, og så var spændingen mere eller mindre forduftet.

Nykøbing må undvære ligatopscorer Johanna Westberg i resten af sæsonen, men det havde i hvert fald ingen betydning i denne kamp.

I hendes fravær scorede søster Emelie Westberg i stedet en stribe mål, og særligt Lærke Nolsøe Pedersen førte an i første halvleg, hvor favoritten konstant øgede afstanden. 

Nykøbing førte undervejs med 13 mål og kunne holde pause ved stillingen 19-7.

Den komfortable føring fik dog ikke Nykøbing til træde på bremsen i anden halvleg. 

Randers reducerede ganske vist til 8-19, men holdt derefter en ny lang scoringspause på mere end syv minutter, så Nykøbing kunne bringe sig foran 26-8.

Randers satsede i lange perioder og satte en ekstra markspiller på banen i stedet for målmanden, men ofte gav det bagslag med mål i egen ende, så Nykøbing kunne øge yderligere. 

Føringen nåede sit højeste på 21 mål, men Randers pyntede en smule på stillingen i de sidste minutter.

I søndagens finale venter enten Team Esbjerg eller Odense Håndbold. De to provinsklubber tørner sammen i den anden semifinale lørdag klokken 16.