Håndbold

Storspillende Toft føler sig 'skyldig' efter sammenbrud: - Idiotisk

Esbjerg-målmanden missede muligheden for at udligne på frit mål, da vestjyderne smed en stor føring over styr i pokalsemifinalen.

Sandra Toft spillede en stor pokalsemifinale, men føler sig alligevel 'skyldig' i det dramatiske nederlag.

Med lidt mere end et minut tilbage havde Esbjerg-målmanden nemlig muligheden for at udligne i et tomt Odense-mål. Men misbrugte.

- Det er jo idiotisk. Men jeg plejer at score på det. Det er den første, jeg brænder, og det skulle selvfølgelig være i aften, siger Sandra Toft straks efter semifinalenederlaget på 25-27.

Med en redningsprocent, der midtvejs i anden halvleg lå på over 50 procent, kunne hun ellers tage sin del af æren for, at Esbjerg-holdet havde Odense Håndbold ude i tovene undervejs i opgøret.

Otte mål førte vestjyderne med og var derfor ved som det første, danske hold at besejre fynboerne i denne sæson.

- Vi stoppede med at spille håndbold, lyder Sandra Tofts umiddelbare forklaring på sammenbruddet.

Udskældt regel blev afgørende

En taktisk ændring fra Odense-bænken fik desuden stor betydning, mener landsholdsmålmanden.

- De spiller 7-mod-6 og scorer på næsten hvert angreb. Og vi stopper med at gå mod mål, som vi ellers gjorde i første halvleg, hvor vi gjorde det rigtig godt. Det er helt vildt, at vi kan smide det her væk, siger Sandra Toft.

Odense-træner Jan Pytlick er enig med modstandernes målmand i, at den udskældte regel, hvor målmanden tages ud af det angribende hold og erstattes med en markspiller, fik afgørende betydning.

- Jeg hader reglen, men den hjalp os i en finale, siger Jan Pytlick, der nu kan forberede sine spillere på en pokalfinale.

- Vi skal se noget video på Nykøbing. De spillede jo en fuldstændig fantastisk kamp, fortæller Odense-træneren.

I Esbjerg-lejren glæder de sig ikke lige så meget til det opgør om bronze, som venter dem.

- Lige nu er det bare bullshit at spille den bronzekamp, men det skal jo gøres, siger Sandra Toft.

Du kan se bronzekampen klokken 13.30 på TV 2 SPORT. Finalen vises klokken 16.00 på TV 2. Begge opgøre kan følges på TV 2 PLAY.