Håndbold

Dansk VM-modstander hårdt ramt af skader

Bjarte Myrhol er bare en af mange bekymringer for det norske landshold før VM, der begynder om en uge. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Flere af de norske landsholdsspillere kæmper med skader og manglende form kort før VM-slutrunden.

Hvis den norske landstræner Christian Berge har lidt ekstra rynker i panden i de her dage, så er der ikke noget at sige til det. For der er nok af bekymringer forud for VM-slutrunden.

Det norske landshold er hårdt ramt af skader, og der er tvivl om flere af spillerne bare en uge før, det går løs ved VM-slutrunden, der afholdes i Danmark og i Tyskland.

- Vi får at se, hvordan vi gør det her. Jeg kan kun skifte tre i truppen undervejs ved VM. Vi får at se, om vi kun stiller med 14 spillere i de to første kampe. Det ved jeg ikke endnu, siger landstræner Christian Berge til VG.

En af de spillere, der kæmper ekstra for at blive klar, er forsvarskrumtappen Christian O’Sullivan. Han spiller ikke ved Gjensidige Cup, hvor Norge spiller tre kampe over de næste fire dage for at skærpe VM-formen. O'Sullivan er blevet opereret i sin menisk og træner først fuldt med fra mandag. 

Playmakeren Gøran Johannessen kommer heller ikke i kamp for nordmændene ved træningsturneringen, fordi han har brækket en finger. Han regner først med at være tilbage på træningsbanen tre dage før den første kamp ved VM.

- Jeg håber, at det går. Jeg har bare spillet håndbold i halvanden måned i løbet af det sidste halve år, siger han.

Manglende kampform

Men her stopper bekymringerne for det norske landshold dog langt fra. For også anfører Bjarte Myrhol og topscorer for Norge ved de seneste tre slutrunder, Kristian Bjørnsen, har ikke haft optimale forberedelser.

- Jeg har aldrig haft så mange skader, siger Kristian Bjørnsen, der både har kæmpet med en skade i baglåret og et delvist overrevet ledbånd i knæet. 

Anfører Bjarte Myrhol, der til dagligt spiller for Skjern, har også kæmpet med knæproblemer i løbet af efteråret, og siden sin skade har han endnu ikke spillet fuldtid i en kamp. 

Det norske landshold skal første gang i aktion ved VM, når holdet møder Tunesien den 11. januar.