Håndboldherrer mindes ofre for togulykke

De danske håndboldherrer kommer til at mindes ofrene fra togulykken på Storebæltsbroen med sørgebind og et minuts stilhed før torsdagens kamp.

Når Mikkel Hansen og resten af landsholdsspillerne spiller den næstsidste træningskamp inden VM, så er det i lyset af den værste togulykke i Danmark de seneste 30 år.

Derfor vil der forud for kampen mod Ungarn være et minuts stilhed for at mindes de otte personer, der på tragisk vis omkom i den voldsomme togulykke på Storebæltsbroen onsdag.

Samtidig vil de danske håndboldherrer bære et sort sørgebind under kampen.

- Det er et ønske, der er kommet fra spillerne. De har et stort ønske om at mindes ofrene, og det bakker vi selvfølgelig op om fra Dansk Håndbold Forbunds side af, siger generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund Morten Stig Christensen til TV 2 SPORT.

Både spillere og ansatte på og omkring landsholdet er påvirkede af den tragiske hændelse.

- At køre med tog er jo en hverdagsting, og det er en transportform, som de fleste betragter som en af de sikreste. Derfor berører det os alle dybt, siger Morten Stig Christensen.

Håndboldlandskampen torsdag aften giver derfor spillerne mulighed for at vise respekt.

- Da vi har en landskamp, der bliver transmitteret på landsdækkende tv, så mener vi, at det er den oplagte mulighed, siger Morten Stig Christensen.

Onsdag aften blev der også holdt et minuts stilhed i forbindelse med de tre kampe, der blev spillet i kvindernes bedste håndboldrække.