EM håndbold

Nyegaards karakterbog: Spillernes autoritet var et VM værdigt

Danmark havde ingen problemer mod Ungarn torsdag aften. Nedenfor kan du se Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

Danmark dominerede Ungarn fra første fløjt torsdag aften, hvor vi vandt med hele 33-19 i den første af to testkampe inden VM.

- At der er en forskel på 14 mål taler sit eget sprog. At Danmarks holdt trykket, ærgerrigheden og koncentrationen, og bare spillede på så uhørt højt et niveau uden at smide noget væk, må man bare glæde sig over, siger Bent Nyegaard, der særligt hæfter sig ved én faktor, der også kan blive afgørende for den danske præstation ved det forestående VM. 

- At bringe så meget autoritet ind er nøglen, hvis man skal noget ved et VM. Det er svært for mig at se det meget bedre end i dag. Så kan det godt være, at Ungarn ikke ramte niveau, men dette danske landshold satte dem også både skak og mat. 

Den gode præstation viser sig også i håndboldekspertens karakterer til de danske spillere, hvor hele tre af dem scorer topkarakteren seks, mens kun en enkelt har fået en karakter under fire.

Ligeså falder der ros af til landstræner Nikolaj Jacobsen, der måtte på overarbejde for at skrue så god en præstation sammen trods flere pludselige skader i truppen. 

Karaktererny

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Jannick Green - 5

Han kom ind i sidste øjeblik. Det var ikke meningen, han skulle starte, men han ender med at stå tæt på 40 procent. Især starten var flot, men han spillede sig også op til sidst med flere store redninger fra frie positioner. Det var bare godt at se ham stå hele den kamp på det niveau.

Nicklas Landin - UB

Kom ikke på banen.

René Toft Hansen - 5

Noget, der glæder mig mest i al skadessnakken, er, at han var tilbage. Man kan se på et forsvar, når han er med. Ro og autoritet. Det var selvfølgelig også i en periode, hvor Danmark tog fat, men han har betydning. Han er også en svær størrelse at styre offensivt på grund af hans fysik. Noget af det, der glæder mig mest, er, at se ham agere, som han gør i dag.

Anders Zachariassen - 4

Med Henrik Toft ude er der mere fokus på ham. Han er en anden type end de andre centerbacks. Det er ikke fysik, der er han force. Han blev sat et par gange, blandt andet af Leki, men alt i alt en rigtig god forsvarspræstation. Jeg kan godt lide hans energi.

Simon Hald - 3

Han fik scoret efter at have brændt en stor chance. Det, der trækker ned i nærheden af et 2-tal, er, at han får et par udvisninger. Den ene kan jeg leve med, men det skub, der gav ham nummer to, var helt unødvendigt. Det skal man lære. Jeg giver ham et tretal for energien, og fordi han gør, hvad han kan.

Casper U. Mortensen - 5

Han spiller kun anden halvleg og laver 4 på 4. Det var jo fløjenes aften i aften, de brænder stort set ikke. Det er vildt imponerende. Han sprang godt, og der var god fart i ham.

Magnus Landin - 5

Han laver to på to og stod usædvanligt sikkert på venstrebacken i forsvaret, også selvom Ungarn ikke ramte dagen. En ung spiller, der har fået en forrygende start i Kiel, og som udvikler sig time for time. Flot at se.

Lasse Svan - 5

Han er meget pålidelig. Fik nogle smæk i overgangsspillet, hvor der var nogle høje albuer omkring ham, men det er han vant til. Så fik han også to muligheder for scoringer, som han udnyttede. Som generelt for hele holdet leverede han meget koncentreret forsvarsmæssigt.

Nikolaj Markussen - 6 (Kampens spiller)

Han scorer 6 på 9. Har lige et enkelt indspil til Toft, som mislykkedes, men ellers bare en utrolig koncentreret Nikolaj Markussen. For det første rev han boldene ind og Ungarns forsvar fra hinanden, og han var jo fuldstændig suveræn i overtalsspillet - som så mange gange før - men der skal alligevel noget til at spille det til 100 procent. Om han så spillede andre fri eller selv scorede, var det med meget stor autoritet. Stor landskamp. Det lover godt for, at han kan blive den figur ved VM, som vi alle håber på.

Henrik Møllgaard - 5

Vi har vidst længe, at han bliver det forsvarsmæssige omdrejningspunkt med Rene Toft, og forhåbentligt i mange minutter. Sammen med Toft, Zachariassen og Hald gav han ikke meget væk i dag. Så kan det godt være, det ikke var veloplagte ungarere, men hans forsvarspil havde autoritet. Det ville glæde mig, hvis Toft og Mølgaard kunne få rigtig mange minutter sammen ved VM.

Mads Mensah - 4

Det er altmuligmanden i dag - som venstreback, playmaker, og både venstre- og højreback i forsvaret. Fik det sidste kvarter, hvor han ikke skulle løbe ud og ind. Han er bare en rigtig god spiller, selvom et par ting smuttede for ham. Han håndterede blandt andet Banhidi (Ungarns stregspiller, red.), hvilket ikke mange gør.

Rasmus Lauge - 6

Han gjorde, hvad der passede ham i starten. Rullede forsvaret rundt, skød selv, ramte fem på seks, dækkede godt op og var livsfarlig mand-mod-mand. Så kan det godt være, det var på en billig baggrund, men hold op en autoritet han spillede med sammen med Øris og Markussen – en ufattelig autoritet. Jeg følte mig i gode hænder sammen med bolden, når de tre havde den.

Morten Olsen - 4

Han havde lige et par sublime ting, startede med en fremragende frispilning og sluttede af med at høvle bolden op i det lange hjørne. Bandt faktisk spillet rigtig fint sammen lige før pausen og især efter, men det sådan lidt Morten Olsen-agtigt, hvor han satser for meget.

Nikolaj Øris - 6

Han faldt så fremragende ind i spillet og var så autoritær, skudteknisk stærk og scorede fem på fem, så jeg må give et sekstal. Uden Kirkeløkke er det en position, vi holder meget øje med, og han gav virkelig en smagsprøve på det hele. Det var virkelig hele repertoiret, der lige blev vist frem.

Johan Hansen - 4

Havde en enkelt tosset aflevering og brænder en enkelt, men ellers tror jeg, at folk, der så ham, godt kan se, at det er en kommende landsholdsspiller, når Hans Lindberg beslutter sig for ikke at spille så godt længere.

Martin Larsen - 4

Han får først og fremmest 4 for en udvisning, lige da han startede. Han skulle lige vænne sig til Banhidi, men det har han ikke være den eneste om. Han gjorde som Nikolaj Jacobsen forventede af ham, og kom farende på ydersiden af backen. Han måtte i gulvet adskillige gange og scorede 2 på 3 – han får fire.

Nikolaj Jacobsen - 6

Han får seks, fordi det er meget sjældent, man mod en stor håndboldnation – selvom Ungarn ikke var på deres bedste i dag – vinder med 14 mål. Det taler sit eget sprog, og det må jeg komplimentere ham for. Den koncentration og vilje til at gå all in i alle minutter kan jeg godt lide. Og så er det jo en mand, der hele tiden skal ind og reparere – først Niclas Kirkeløkke, så Henrik Toft, så Hans Lindberg så Niklas Landin – der skal hele tiden tænkes nyt, og det får han løst fantastisk flot.