Håndbold

Aarhus United præsenterer ny hovedsponsor - tæt på redning

Vestjysk Bank er ny hovedsponsor for Aarhus United, som ifølge bestyrelsesformand Mads Winter er tæt på at komme af DHF's sorte liste.

Aarhus United har kæmpet med at få styr på økonomien, men nu ser det ud til, at der er lysere økonomiske tider på vej for Aarhus-klubben.

Fredag kunne klubben præsentere Vestjysk Bank som ny hovedsponsor. Det største sponsorat i klubbens historie.

- Det er klart, at en hovedsponsor skaber god ro og optimisme i en håndboldklub. At det så er en aftale, der rækker to og et halvt år frem i tiden i en klub, der kun er halvandet år gammel. Det er ret stort for os, så det er en fantastisk dag, siger bestyrelsesformand i Aarhus United Mads Winther.

Aarhus United er i øjeblikket på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste, fordi klubben ikke lever op til de økonomiske krav, som forbunder stiller til klubben. Så længe klubben er på den liste, kan den ikke skrive kontrakter med hverken nye spillere eller forlænge kontrakter med nuværende spillere. 

Men selvom sponsoratet ikke direkte går ind og er med til at fjerne klubben fra listen, så blæser der søde økonomiske vinde over Aarhus United. 

- Det er ikke Vestjysk Bank, der får os af den sorte liste. Det er andre, der bidrager med det. Og det er vi godt i gang med, siger Mads Winther. 

Nye tider fra slutningen af januar

Bestyrelsesformanden har selv sat en dato for, hvornår klubben skal have styr på økonomien, så den igen kan komme af Dansk Håndbold Forbunds sorte liste. Den deadline er den 24. januar .

- Den er jeg helt rolig på, at den skal vi med hårdt arbejde nok nå i mål på. Det kræver 664.000 kroner at komme af den sorte liste på nuværende tidspunkt. Der er vi ikke langt fra at være allerede nu, siger han.

Men her stopper det dog ikke. For det økonomiske fundament skal også være på plads til den næste sæson, så klubben ikke igen havner på den sorte liste. 

- Vi har sat et mål, der hedder 1,5 millioner kroner, så vi kan komme hele sæsonen i mål, så vi ikke starter bagud på point til den kommende sæson, siger bestyrelsesformanden. 

Helt lavpraktisk får Aarhus United en revisor til at kigge økonomien igennem ved deadline den 24. januar. Herefter bliver de økonomiske tal givet videre til regnskabsafdelingen i Dansk Håndbold Forbund, som her gerne skulle godkende Aarhus United som kontraktklub. Det burde gå problemfrit, forventer Mads Winther.

- Med slutningen af januar kan vi så igen skrive kontrakter med spillere, siger han.

Aarhus United ligger aktuelt på en 6. plads i HTH Ligaen.