Håndbold

Målmand udgik af topkamp - huden sprækkede

Emily Sando måtte udgå af kampen mod Odense, da hun fik en mærkværdig skade i hånden.  Anders Kjærbye / Ritzau Scanpix Danmark

København Håndbolds målmand Emily Sando måtte forlade banen i kampen mod Odense, fordi hendes hud sprækkede mellem fingrene.

Den norske håndboldmålmand Emily Sando udgik af topkampen mellem København Håndbold og Odense midt i anden halvleg, efter at hun fik hånden på et skud fra Mette Tranborg.

- Det var meget mærkeligt. Jeg står i målet, og så kommer Mette Tranborg i gennembrud. Jeg kan godt mærke, at bolden rammer min finger, men det sker tit. Da jeg kigger på hånden, kan jeg se, at der er blod. Så tænker jeg, at det må jeg lige gå ud og få kigget på, siger Emily Sando.

Aktionen skulle vise sig at blive hendes sidste i kampen, og samtidig skulle det også vise sig at blive en meget uheldig en af slagsen.

- Jeg tror nok, at bolden har ramt mellem fingrene, og så er fingrene gået fra hinanden og huden er sprækket op. Jeg kunne godt se, at det var meget dybt, siger Emily Sando.

Derfor er hun blevet syet med adskillige sting fredag. Hun ved dog ikke, hvor mange det drejer sig om. 

- Jeg ved det faktisk ikke. Jeg turde ikke at kigge, da lægen gik i gang, siger hun. 

Aldrig oplevet det før

I første omgang troede Emily Sando, at hendes finger var gået af led. For det sker af og til, fortæller hun.

- Går fingeren af led, så kan man nogle gange bare sætte den på plads igen og fortsætte. Det var så ikke tilfældet her, siger hun.

I stedet var det altså hendes hud, der sprækkede.

- Det har jeg aldrig oplevet før. Jeg har aldrig hørt om det før. Så det var meget nyt for mig. Men heldigvis var det kun huden og ikke noget med nerver eller andet, siger hun.

Nu venter der i første omgang ti dages pause for målvogteren, indtil stingene skal tages ud. Først derefter ved hun, hvornår hun kan være tilbage på håndboldbanen efter den smertefulde episode, hun allerede dagen derpå har overskud til at joke med. 

- Hun må skyde meget hårdt, eller jeg må have været meget uheldig, siger hun. 

Emily Sando stod med en redningsprocent på imponerende 56 procent, da hun måtte forlade kampen mod sin tidligere klub. Efterfølgende havde København Håndbold ikke en eneste redning, og så endte Odense med at hente en føring på hele ni mål og vinde kampen.