VM håndbold

Spiller for spiller: Sådan er skadessituationen i VM-lejren

Niklas Landin sad over torsdag aften, men frygter ikke for sin deltagelse ved VM. Bo Amstrup / Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Den danske trup er blevet ramt af flere skader, og det er endnu ikke sikkert, om alle landstrænerens førstevalg bliver klar til VM-start.

Kort før jul tikkede der dårlige nyheder ind hos den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen. 

Hans højreback, Niclas Kirkeløkke, havde sprunget det bagerste korsbånd i venstre ben og ville definitivt ikke blive klar til VM i januar. 

På denne anden side af nytår er ondt kun blevet værre for landstræneren, da flere af Danmarks største profiler er løbet ind i skadesproblemer, mens den største af dem alle - Mikkel Hansen - af lykkelige årsager har fået lov til at forlade VM-lejren.

Men hvilken forfatning er truppen så egentlig i med under en uge til Danmarks første VM-kamp mod Chile den 10. januar?

Det får du svaret på herunder, hvor vi har samlet seneste nyt om hver enkelt spiller blandt Nicolaj Jacobsens udvalgte. 

 • Jannick Green: klar

Målmanden stod en god kamp for Danmark torsdag aften, efter han pludselig endte med at skulle stå hele kampen, fordi Nicklas Landin måtte side over med en mindre skade. 

 • Niklas Landin: skadet under opvarmningen til kampen mod Ungarn torsdag aften

Kort før kampen mod Ungarn blev anfører Niklas Landin blev ramt af en mindre lyskeskade under opvarmningen og kom slet ikke i aktion torsdag aften efter aftale med fysioterapeuten. 

Målmanden fortæller fredag, at han ikke har ondt, og at han er sikker på at blive klar til VM-starten den 10. januar -  han havde spillet torsdag aften, hvis det havde været en finale og ikke en testkamp.

- Jeg tror ikke, det er helt væk, men jeg tror heller ikke, det vil præge mig. Når jeg går rundt her på gangene, mærker jeg det ikke, men nu må vi se. Vi har en træning i eftermiddag, og så får jeg lavet lidt øvelser, men jeg er ikke bange for, at det skal præge mig fremadrettet, siger Landin til TV 2 SPORT fredag. 

 • René Toft Hansen: klar

Toft var torsdag aften tilbage i landsholdstrøjen for første gang siden sidste slutrunde for snart et år siden. Den stærke stregspiller har været igennem flere skadesforløb det seneste år, men er nu for alvor tilbage. 

- Jeg føler mig godt tilpas, kroppen har det fint. Jeg har haft nogle gode træninger, så jeg er bare spændt på den her måned og er klar på at give den gas, fortæller Toft. 

 • Henrik Toft: skadet til træning torsdag

Den stærke streg- og forsvarsspiller Henrik Toft forventes at være ude i omkring to uger, efter han fik en fiberskade under en fodboldopvarmning inden træningen torsdag. 

Fredag fortæller Toft, at han skal træne alene og ikke kommer til at træne noget håndboldrelateret i den næste tid. 

- Jeg har det okay. Jeg havde håbet at kunne bidrage allerede nu, men jeg er blevet sat lidt tilbage. Jeg håber, jeg stadig kan nå det på et eller andet tidspunkt her i januar. 

- Det ville være urealistisk at sige, at jeg skulle være klar om en uges tid. Om det bliver i løbet af 11 dage, 16 dage eller tre uger - det er rigtig svært at sige med en fiberskade. Vi kigger på det dag for dag, fortæller Henrik Toft.

Landstræneren fortæller desuden, at han vil blive glad for at se Henrik Toft komme tilbage under slutrunden, men stiller fortsat spørgsmålstegn ved, om det kommer til at ske. 

 • Henrik Møllgaard: klar

Stod solidt i det danske forsvar mod Ungarn, hvor han sammen med René Toft, Anders Zachariassen og Simon Hald lukkede ned for det meste. 

 • Anders Zachariassen: klar

Stregspilleren spillede med masser af energi mod Ungarn og viste ikke tegn på skavanker. 

 • Simon Hald: klar

Heller ikke Hald var hæmmet af noget som helst torsdag aften. 

 • Rasmus Lauge: klar

Playmakeren, der ellers har kender alt til at bekæmpe skader, har for øjeblikket ingen problemer. Det beviste han også mod Ungarn, hvor han dominerede modstanderne totalt og blandt andet scorede fem mål. 

 • Mads Mensah: klar

Der var ingen fysiske svaghedstegn at spore hos den stærke venstreback, der demonstrerede sin alsidighed mod Ungarn, hvor han dækkede flere forskellige positioner i begge ender af banen. 

 • Morten Olsen: klar

Playmakeren viste ingen tegn på skavanker torsdag aften, hvor han særligt i anden halvleg fik spilletid. 

 • Mikkel Hansen: kan blive far når som helst

Mikkel Hansen står i den lykkelige situation, at han skal være far for første gang.

Hans kæreste er sat til at føde i disse dage, og naturligvis ønsker den danske verdensstjerne at være ved hendes side. Derfor har han straks fået nogle fridage fra landsholdet.

- Jeg er sikker på, han nok skal være her mod Chile (VM-åbningskampen, red.), og jeg vil hellere have ham til træningerne efter søndag end til kampen på søndag mod Ungarn, siger Nicolaj Jacobsen fredag. 

 • Nikolaj Markussen: klar

Markussen var blandt banens absolut bedste mod Ungarn, hvor han blev topscorer med seks mål og leverede adskillige flotte offensive aktioner. 

 • Nikolaj Øris: klar

BSV-spilleren fik en flyvende start på højrebacken, hvor han scorede fem mål på fem forsøg og generelt så mere end klar ud til at få sin slutrundedebut i næste uge. 

Øris' kæreste har dog termin den 25. januar, og det er derfor ikke sikkert, at han vil være spilbar for Danmark igennem hele det forestående VM.

 • Martin Larsen: indkaldt som erstatning for Niclas Kirkeløkke

Kort efter Kirkeløkkes afbud meldte DHF ud, at Martin Larsen ville overtage pladsen i VM-truppen. Tordag aften leverede højrebacken flere gode aktioner mod slutningen af kampen og scorede to mål. 

 • Johan Hansen: indkaldt som erstatning for Hans Lindberg

Fløjen er som udgangspunkt hentet ind som erstatning for Lindberg under Bygma Cup, og torsdag aften leverede han et solidt indhop mod slutningen af kampen, hvor han blandt andet imponerede håndboldekspert, Bent Nyegaard. 

 • Hans Lindberg: skadet til træning onsdag

37-årige Lindberg fik en mindre forstrækning onsdag, der betyder, at landstræner Nikolaj Jacobsen har indkaldt Bjerringbro-Silkeborgs Johan Hansen til landsholdslejren.

Fløjspilleren sad over i første testkamp mod Ungarn og er fortsat tvivlsom til den anden og sidste kamp på søndag. Han forventes dog stadig at være med når VM går i gang.

- Han skal bruge et par dage ekstra, men jeg er ikke bekymret for ham. Han får lidt goodwill fordi han har været med i mange år og også lige er et par år ældre end de andre, fortæller Nicolaj Jacobsen om sin fløjspiller.

 • Casper U. Mortensen: klar

Fik spilletid i anden halvleg mod Ungarn, hvor han lavede fire mål og demonstrerede sin sædvanlige hurtighed og springkraft.

 • Magnus Landin: klar

Spillede første halvleg mod Ungarn med to mål til følge, mens han også fik demonstreret sin styrke i forsvaret.

 • Lasse Svan: klar

Han kæmpede mod et par høje albuer torsdag aften, men lod sig ikke hæmme og lavede også to mål for Danmark i en som altid stabil indsats. 

Danmark spiller den anden og sidste testkamp mod Ungarn på søndag. Den kan du se med optakt fra klokken 15.50 på TV 2 og TV 2 PLAY.