VM håndbold

Landsholdsspillers VM-dilemma: - Det er to sjove og lykkelige situationer

Nikolaj Øris' kæreste har termin i slutningen af januar. Derfor risikerer han at må forlade VM-truppen. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Hvis Nikolaj Øris bliver far under VM, hvor hans kæreste har termin, så har landstræner Nikolaj Jacobsen planen klar.

Den kommende tid for Nikolaj Øris bliver uden tvivl en begivenhedsrig en af slagsen.

For mens håndboldkarrieren kulminerer med en VM-slutrunde på hjemmebane, så er hans kæreste også sat til at føde i slutningen af januar. En fødsel, der kan falde sammen med en slutrundekamp. 

Men det er der allerede taget højde for, forsikrer landstræneren.

- Vi har lagt en køreplan, når det eventuelt skulle ske. Men der er termin meget sent i forløbet, så nu må vi se, om det overhovedet bliver aktuelt, siger Nikolaj Jacobsen.

Med gunstige forhold i form af hjemmebane, en god lodtrækning og lovende takter spillemæssigt i den seneste træningskamp mod Ungarn, så er der begrundet håb om, at Danmark kan gå langt. 

- Det er heldigvis to sjove og lykkelige situationer, og når det er lykkeligt, så gør det ikke så meget, at der kommer flere ting, siger Nikolaj Øris.

Hansen og Landin har stået i samme situation

Det er ikke første gang, at landstræner Nikolaj Jacobsen står i en situation, hvor en fødsel spiller en rolle i forbindelse med en slutrunde.

I øjeblikket er Mikkel Hansen ikke sammen med resten af holdkammeraterne. Torsdag forlod han landsholdssamlingen, fordi han skulle være far for første gang. Det blev han lørdag - fem dage før slutrunden. 

Derfor var den danske håndboldstjerne ikke med i Danmarks kamp mod Ungarn og går også glip af søndagens sidste testkamp inden VM. 

Ved seneste slutrunde stod Niklas Landin også i den samme lykkelige situation, at han kunne blive far, mens slutrunden var i gang. Her blev Flensburg-målmanden Kevin Møller indkaldt som erstatning, så Niklas Landin kunne forlade landsholdet og være til stede ved fødslen. Det blev dog ikke aktuelt, da Niklas Landin først blev far efter slutrunden.

Har bedt kæreste om at føde senere

Men selvom 32-årige Nikolaj Øris debuterer ved en slutrunde, har fødslen førsteprioritet. Derfor siger han med et glimt i øjet også, at han har prøvet at få styr på situationen.

- Jeg har bedt min søde kæreste om måske lige at vente til februar, så jeg kan få lov til at være med til det hele, siger bagspilleren, der har så stort et skæg, at der formentlig kunne blive til en uldtrøje til den nyfødte. 

Den venstrehåndede bagspiller er udset til at spille en stor rolle under slutrunden, efter at Niclas Kirkeløkke, der spiller samme position, blev skadet i efteråret. 

- Der er da ingen tvivl om, at timingen da godt kunne have været lidt bedre, men for ni måneder siden vidste jeg ikke, om jeg skulle til VM eller ej. Så på den måde er det lidt svært. 

- Jeg ringede og informerede Nikolaj (Jacobsen, red.) om, at den her situation kunne opstå, hvis jeg var med. Så må vi jo se, om der kommer et opkald på et tidspunkt, hvor jeg må rykke afsted. Jeg bor heldigvis tæt på, og min kæreste skal føde i Viborg, så så langt er der heller ikke, siger Nikolaj Øris.

VM starter torsdag den 10. januar, hvor Danmark møder Chile, og slutrunden varer til søndag den 27. januar, hvor finalen spilles.