VM håndbold

Norsk stjerne misser VM - skadet under træning

Bagspilleren Kent Robin Tønnesen har pådraget sig et brud i sin ene hånd, og dette forhindrer ham i at deltage ved VM.

Danmarks på papiret hårdeste modstander i det indledende gruppespil, Norge, kommer svækket ind til VM i håndbold, efter det sent fredag aften stod klart, at en af holdets bærende kræfter Kent Robin Tønnesen ikke tager turen til Jyske Bank Boxen i Herning.

Under det norske landsholds træning fredag aften pådrog Veszprém-spilleren nemlig et brud i sin ene hånd, efter at han var uheldig med et træf i en skudsituation. Dette meddeler det norske håndboldforbund i en pressemeddelelse, hvor en skuffet Kent Robin Tønnesen selv sætter ord på den ærgerlige situation:

- En meget ubelejlig og kedelig skade. Jeg havde virkelig set frem til årets VM. Selvom jeg nu er sat på sidelinjen, ønsker jeg resten af truppen held og lykke i Danmark, og jeg lover at komme stærkt tilbage, siger den 27-årige højreback, som har 98 landskampe på CV’et.

Ifølge holdlæge Thomas Togalsen forventes det, at uheldige Kent Robin Tønnesen skal opereres i begyndelsen af næste uge.

Den norske landstræner, Christian Berge, har allerede taget konsekvensen og indkaldt THW Kiel-spilleren Harald Reinkind som erstatning.

Norge rejser til Danmark på onsdag og indleder VM på fredag mod Tunesien i gruppe C, hvor blandt andre Danmark også befinder sig. De skandinaviske konkurrenter mødes den 17. januar.

Inden det spiller nordmændene en testkamp mod Holland lørdag aften.