VM håndbold

Danmark taber til Ungarn i sidste test før VM

De danske håndboldherrer fik en skidt optakt til VM med et nederlag på 25-28 til Ungarn.

Søndag fik det danske landshold en rædselsfuld optakt til VM i den sidste test mod Ungarn, hvor det blev til et nederlag på hele 25-28.

Holdet måtte undvære Mikkel Hansen, der lørdag blev far og derfor ikke var til rådighed. Det var til gengæld Niklas Landin, der var helt klar efter en mindre skade. Men lige lidt hjalp det, for det var et dansk landshold, der foran en fyldt Sparekassen Fyn Arena i Odense løb ind i et nederlag.

For bare tre dage siden mødtes de to hold også i Aarhus, og her vandt Danmark med hele 14 mål. Men søndag var der både problemer offensivt og defensivt for håndboldherrerne.

Danmark - Ungarn 25-28 (8-16)

Sådan forløb kampen:

Det startede ellers godt for det danske landshold, da Nikolaj Markussen scorede kampens første mål, men Ungarn viste fra start af, at de var mere modstandsdygtige end i det seneste indbyrdes opgør. 

Derfor bragte de sig foran med 1-3 efter flere lange angreb, mens især Nikolaj Markussen havde det svært i det danske angreb. Efter otte minutter havde danskerne derfor kun scoret et enkelt mål.

Selvom der kom bedre styr på forsvarsspillet efter kampens indledning, så var en tydeligt frustreret Nikolaj Jacobsen utilfreds med angrebspillet og med flere af dommerkendelserne. 

Ved stillingen 4-7 tog landstræneren derfor timeout. Her blev der talt med store ord, men lige lidt hjalp det, for efter flere brændte chancer og boldtab fra blandt andet Rasmus Lauge og Morten Olsen, stod det pludselig hele 5-12. 

Med til historien hører også, at Ungarns målmand Roland Mikler tog godt fra. 

Det blev kun værre i resten af halvlegen, og derfor kunne Ungarn gå til pause med en chokerende stor føring på 8-16.  

Fra anden halvlegs start kom Jannick Green på mål, og selvom Ungarn nåede at bringe sig foran 10-19, så begyndte danskerne at få bedre styr på både defensiven og offensiven. Især efter nogle gode redninger af Jannick Green.

Efter godt spil af Mads Mensah og med nogle sikre scoringer fra fløjene fra Magnus Landin og Johan Hansen blev forspringet reduceret til 17-22. 

De ungarske spillere begyndte at trække flere udvisninger, men selvom Jannick Green fortsatte det gode spil i målet, så brændte de danske spillere for mange oplagte chancer.

Med otte minutter igen var Danmark kun bagud med fire mål ved stillingen 20-24, og da Henrik Møllgaard kunne reducere til 24-27 med tre minutter igen, blev der skabt en smule spænding.

Men tættere kom end tre mål kom Danmark ikke på, og derfor endte det med et skuffende dansk nederlag på 25-28 til Ungarn. 

Danmark spiller den første kamp ved VM torsdag den 10. januar mod Chile. Herefter venter Tunesien, Saudi Arabien, Østrig og Norge i den indledende pulje.