VM håndbold

Nyegaards karakterbog: Mensah hankede op i 'gyseligt' spil

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til de danske håndboldherrer, der tabte den sidste testkamp inden VM.

Det blev til et nederlag i Danmarks sidste test inden VM i håndbold, der begynder i næste uge.

Håndboldherrerne startede svagt i kampen mod Ungarn, hvor Danmark efter de første 30 minutter var bagud med 8-16. Og selvom de spillede sig op efter pausen, endte det med et nederlag på 25-28. 

- Det gik fra at være gyseligt til at være en interessant kamp, fordi vi fik den her forfølgelsesjagt, som var temaet for 2. halvleg. Det kunne ikke blive værre i 1. halvleg. Det er meget sjældent, man ser et dansk landshold, der var så uoplagt, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Men der skal også gives en cadeau til landstræneren og holdet for at højne niveauet efter pausen. Jeg er glad for det sidste udtryk, hvor vi fik kvalitet og fight at se.

- Det var bemærkelsesværdigt at se, at når Mikkel Hansen helt var væk, og Nikolaj Markussen ikke ramte dagen, så kom Mads Mensah. Han blev motoren, da Danmark for alvor optog forfølgelsesjagten, siger Bent Nyegaard. 

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

NIKLAS LANDIN – 2

Niklas Landin fik ikke fat i meget, og han endte på 24 procent. Jeg kunne godt finde et par skud, han skulle have taget. Men det hører med, at han stod bag et dansk forsvar, der ikke fungerede i 1. halvleg. Forsvaret kunne simelthen ikke udfordre ungarerne på deres fysik.  

JANNICK GREEN – 6

Han stod en forrygende 2. halvleg. Det hører med, at han startede en smule svagt, men da han kom i gang, så skal jeg da love for, at han tog fra. Det var fantastisk at se ham i dag, og det var noget af det bedste, jeg overhovedet har set fra ham.  

RENÉ TOFT HANSEN – 5

Vi skal huske på, at 1. halvleg var noget gyseligt noget over hele linjen, men det var godt at se, at René Toft kunne være med i så mange minutter i dag. Da Danmark begyndte at komme med, var det med René Toft og Henrik Møllgaard på banen sammen. Han spillede mange minutter i dag – og især i 2. halvleg. Det giver et super godt fundament. Jeg er rigtig godt tilfreds.

ANDERS ZACHARIASSEN – 4

Han har fighterhjerte af de helt store. Han fik 2. halvleg sammen med Møllgaard, når René Toft ikke var på banen. Han er en fighter af guds nåde. Han ligger nogle gange lidt offensivt i forsvaret, og det gør, at han en gang imellem bliver sat. Men sådan er det. Han kostede også en udvisning, hvor han skulle have ladt fløjen komme forbi, men jeg kan ikke sætte en finger på hans fight, indstilling og kvalitet.

SIMON HALD – 2

Han var med i den svære 1. halvleg. Han tiltrak sig et straffekast, og resten var så stor fight. Men ungarerne var bare bedre i den 1. halvleg, hvor han var med. Jeg synes, han gjorde mange rigtige ting, så han var på vej op mod en middelkarakter.

CASPER U. MORTENSEN – 4

Han startede inde og gjorde det egentlig fint. Casper U. scorede to på tre og brændte et enkelt straffekast. Der er ikke meget mere at sige om ham. Han gjorde ikke det store væsen af sig udover det brændte straffekast.  

MAGNUS LANDIN – 5

Det er en fornøjelse at se ham. Magnus Landin var usvigeligt sikker på scoringerne fra fløjen. Han brændte et enkelt straffe, men hans forsvarsmæssige arbejde havde kvalitet. Han bliver bare ved med at lægge på og bliver kun bedre.

LASSE SVAN – 3

Han havde en enormt svær opgave i 1. halvleg sammen med Nikolaj Øris og Martin Larsen på backen i forsvaret. Ungarn valgte at lade Bence Banhidi stå derude, og det skabte virkelig meget uorden i det danske forsvar.

JOHAN HANSEN – 5

Man må bare sige, at han er en kommende landsholdsspiller, når de gamle ikke vil mere. Alle kan se, han springer formidabelt. Han er teknisk dygtig. Tog en enkelt stor chance, der kostede i forsvaret, men ellers spillede han en stor kamp.

NIKOLAJ MARKUSSEN – 2

Han havde det svært i dag. Han havde nogle gode vurderinger i overtallet, men i 2. halvleg lavede han to tekniske fejl på et afgørende tidspunkt. Der gik for meget sidelæns i den i 1. halvleg, og jeg tror, han blev skræmt af den ungarske fysik. Han tog ikke nærkampene og spillede ikke nogen stor landskamp.

HENRIK MØLLGAARD – 4

Han er kernen sammen med René Toft i forsvaret. I 1.halvleg så det ikke godt ud, men han arbejdede sig virkelig op efter pausen i en lang periode med Toft, hvor han også selv så rigtig godt ud. I 1. halvleg var hele forsvaret i udu, og det kunne Mølgaard ikke løse.

MADS MENSAH – 6 (KAMPENS SPILLER)

Nikolaj Jacobsen tog Mads Mensah ind efter en problemfyldt start, og der kunne man bare se, at det var en rigtig, rigtig god idé Det var ham, der styrede den kamp. Han scorede tre mål på fem forsøg, men i forsvaret gik han over på den højre back og læste den tæt på perfektion. Han lavede et hav af assists og var virkelig klog. Det var ham, der hankede op i spillet.

RASMUS LAUGE – 3

Han havde svært ved at få det til at fungere. De var opmærksomme på ham, og de kender ham jo også, da han skal være holdkammerater med mange af dem næste år. Han fik et slag på sit ribben og spillede slet ikke i 2. halvleg.

MORTEN OLSEN – 2

Han har jo kompetencerne og kvaliteterne, men det lykkedes ikke at erstattet Rasmus Lauge. Han satte tingene fornuftigt op, men lavede nogle tekniske fejl, og det fjernede rytmen på et vigtigt tidspunkt. Han sluttede af med at spille fornuftigt sammen med Mads Mensah, men i 1. halvleg slog han ikke til.  

MARTIN LARSEN – 2  

Martin Larsen havde den svære opgave at dække højrebacken i en stor del af 1. halvleg, og det kunne han simpelthen ikke løse. De havde lagt Bence Banhidi derud, og det var for stor en opgave.  

NIKOLAJ ØRIS – 3

Nikolaj Øris havde voldsomme problemer. Problemerne havde han særligt med Bence Banhidi i forsvaret, og det kunne Øris ikke løse. Han var på vej mod et 2-tal, men viste i 2. halvleg nogle kvaliteter og spillede sig op.

NIKOLAJ JACOBSEN – 4

Nikolaj Jacobsen går rigtig meget op i, at man skal være klar i hovedet, og det ærgrer ham, at de ikke var det fra start. Men det var godt at se, at de fik rejst sig i 2. halvleg. Jeg synes undervejs, at han havde flere problemer, som han fik løst. Markussen og Olsen fungerede ikke, og så fandt han Mads Mensah frem.

Han fik forsvaret på plads efter pausen. Men der var tydelige lærepenge på højebacke, hvor han havde Øris og Larsen med hjemme, og det har de ikke kompetencer til på det her niveau, men det ved Jacobsen godt. Det var fint, at de sluttede med det udtryk her – et udtryk, hvor de er på vej op i stedet for det tarvelige udtryk i 1. halvleg.