VM håndbold

Skadede danske VM-spillere er i bedring

De to skadede landsholdsspillere Hans Lindberg og Henrik Toft Hansen viser fremskridt i forberedelserne til VM.

Forberedelserne til årets VM i håndbold har været præget af skader for de danske håndboldherrer. 

Hans Lindberg og Henrik Toft Hansen sad begge ude i søndagens sidste testkamp mod Ungarn, men til trods for den ærgerlige optakt, er der fremskridt af forskellig grad at spore. 

Jeg har testet det i dag, og det gik rigtig godt

Hans Lindberg

Bedst ser det ud for Hans Lindberg, der i denne uge har kæmpet med en mindre forstrækning. En forstrækning, han er ved at komme sig over. 

- Det ser fint ud. Han har løbet i dag (søndag, red.), og vi satser på, at han kan træne med i morgen – men ikke fuldt med endnu, siger landsholdets fysioterapeut Anja David Greve til TV 2 SPORT. 

Også Hans Lindberg selv er fortrøstningsfuld forud for torsdagens VM-premiere mod Chile i Royal Arena i København. 

- Jeg er rimelig positivt indstillet, men der er selvfølgelig altid en risiko for et tilbagefald. Jeg har testet det i dag, og det gik rigtig godt. Nu skal jeg teste den igen i morgen, og så må vi se, hvor langt vi er, siger Hans Lindberg.

Henrik Toft Hansen er også i gang igen

Henrik Toft Hansen er værst ramt, efter han til træningen i torsdags pådrog sig en fiberskade, der holder ham ude i cirka to uger. 

Og selvom PSG-spilleren også gør fremskridt, så ser det endnu ikke ud til, at han kan komme i spil tidligere end forventet. 

- Henrik er også i gang, men det tager selvfølgelig noget længere tid i og med, at skaden på ham er den største, vi har haft. Han er i noget bevægelse, men det er på en cross-trainer og en cykel. Vi tager en dag ad gangen, siger Anja David Greve. 

Også Niklas Landin har under landsholdssamlingen kæmpet med en skade, der holdt ham ude af torsdagens testkamp mod Ungarn. Men ifølge Anja David Greve var det ikke noget alvorligt. Målmanden var også i aktion i søndagens kamp, og han meldes helt klar til det forestående VM. 

De to skader er ikke det eneste, Nikolaj Jacobsen skal forholde sig til. Lørdag blev Mikkel Hansen far og har ikke været en del af truppen siden torsdag, og under slutrunden kan Nikolaj Øris være nødsaget til at forlade slutrunden, da han også kan blive far inden for nærmeste fremtid. 

Danmark er ved VM havnet i gruppe med Norge, Østrig, Tunesien, Chile og Saudi Arabien.