VM håndbold

'Ekstremt glad' Mikkel Hansen er tilbage i VM-lejren

Danmarks nummer 24 har været væk fra landsholdslejren siden den 3. januar, men mandag har Mikkel Hansen sluttet sig til sine holdkammerater inden VM.

To dage efter fødslen af Mikkel Hansens første barn, Eddie Max, står den igen på harpiks og VM-stemning for den danske håndboldstjerne.

Mikkel Hansen har sluttet sig til landsholdet i København, hvor spillerne mandag er til rådighed for pressen. Her var det en glad nybagt far, som TV 2 SPORT mødte:

- Jeg er bare glad for, at alt er foregået helt perfekt, og at min kæreste, Stephanie, klarede det helt fantastisk. Det er vel det, man håber på som kommende forældre – at alt går godt, og det gjorde det. Så vi er ekstremt glade og været glade for at have haft et par dage til at være sig selv og være sammen som familie, siger Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen tager tilbage til familien senere mandag og fortæller, at han for alvor slutter sig til landsholdslejren på onsdag, som er dagen inden landsholdets første VM-kamp.

Glæde hos landstræneren

Danskerne var i aktion søndag i den sidste test inden VM, hvor de tabte 25-28 til Ungarn. Kampen i Odense søndag aften betyder, at landstræner Nikolaj Jacobsen ikke har arrangeret træning for sine spillere mandag.

Allerede den 3. januar forlod Mikkel Hansen VM-lejren, fordi det var forventet, at fødslen var på vej. Dermed gik han glip af begge Danmarks VM-testkampe mod Ungarn.

Det har dog hele tiden været en betingelse i planen, som Mikkel Hansen og Nikolaj Jacobsen har lagt i forbindelse med den ventede fødsel. Nu glæder landstræneren sig over at have sin stjerne tilbage.

- Mikkel er en vigtig person både på og uden for banen. En fyr, der skaber godt humør og glæde, og en mand, der er vant til at tage ansvar på banen. Så der er ingen tvivl om, at det kommer til at gavne os, siger landstræneren, der samtidig glæder sig over, at det hele er overstået inden VM:

- Det er jeg rigtig glad for. Jeg tror også, at Stephanie (Mikkel Hansens kæreste, red.) er glad for, at det ikke først sker om en uge. Jeg ville da gerne have haft ham med i en af de to kampe her, men sådan skulle det ikke være, og nu er det fint. Nu er det kommet ud, og forældrene virker glade og tilfredse, og det er det vigtigste. Og så kan vi flytte fokus på det, som det handler om fra på torsdag af; nemlig håndbolden, siger Nikolaj Jacobsen.

Friheden har betydet meget

Under hele forløbet har Mikkel Hansen og landstræneren haft en klar aftale om, at bagspilleren skulle tage sig den frihed, han havde brug for i forbindelse med fødslen, og det har været det helt rigtige, hvis man spørger begge parter.

- Det har betydet rigtig meget, at jeg har fået den frihed til at være ved min kæreste inden og efter, og at der har været forståelse for, at der har været en masse nervøsitet, og at vi selvfølgelig har været ekstremt spændte på den første fødsel. Det er en fantastisk oplevelse. Og derfor kræver det måske også lidt tid efter til lige at fordøje, hvad der lige er sket. Hvor heldig man er at blive beriget med en lille dreng, siger Mikkel Hansen, som ikke glemmer den store tillidserklæring.

- Jeg har mere eller mindre fået det præcis, som jeg ville have det, og det håber jeg, at jeg kan betale tilbage på banen med nogle gode kampe.

Mikkel Hansen og Danmark spiller deres første VM-kamp på torsdag mod Chile, og her er danskeren klar til at kæmpe for sit land.

- Jeg ville nok lyve lidt, hvis min familie ikke var i mine tanker lige nu. Men omvendt skal folk ikke frygte for, at jeg nok skal kunne fokusere på håndbold, når jeg er dér.