VM håndbold

Gode kampe resulterer i for mange udfald, mener VM-dansker

Der er for mange udfald i kampene, mener de danske spillere, efter at det søndag blev til et overraskende nederlag til Ungarn.

Hvis Danmark skal gå langt ved VM-slutrunden på hjemmebane, er der ikke råd til for mange svipsere som i den sidste testkamp mod Ungarn, hvor det blev til et nederlag på 25-28. 

Danskerne blev de mindet om, hvad konsekvenserne kan være, hvis ikke de er helt klar ved kampene til VM.

- Det minder os i hvert fald om, at hvis vi ikke rammer de 100 procent fra starten og mere til, så kan vi få problemer mod ethvert hold, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT

Han bliver bakket op af Morten Olsen, der ikke er tilfreds med de mange udfald.

- Det er altid godt med nogle remindere. Jeg tror bare, at vi har lidt for mange af dem. Når vi har spillet gode kampe, så kommer der et dyk, som ikke er helt tilfredsstillende. Vores bundniveau er ikke så godt, og det skal vi nok arbejde lidt med, siger han.

Ifølge Rasmus Lauge kan det skyldes, at fokus allerede er rettet mod de første kampe ved VM.

- Jeg ved ikke, om man måske lige skåner sig selv de sidste procenter, fordi man gerne vil herfra uden skader. Og hvis man gør det, så kommer det til at se ud som i dag (søndag, red.), siger han. 

Mental udfordring

Spillerne fik godt nok givet prøver på det gode spil i anden halvleg af søndagens kamp, men der var det for sent at rette op på en forfærdelig første halvleg. Ved pausen stod der hele 16-8 til Ungarn.

- Det er en mental ting, og det er noget, vi skal være opmærksomme på og prøve at arbejde med. Når vi oplever en lille smule modgang i kampene, så vi har nogle ting, vi kan stoppe det med og komme videre, siger Morten Olsen.

For kampen mod Ungarn viste, at der stadig skal arbejdes med at få stoppet de dårlige perioder.

- Set på kampen havde vi en stopklods i pausen, hvor vi fik det stoppet, men det er selvfølgelig ikke så godt, at det tager 30 minutter, siger han. 

Danmark har et tre dage til at få styr på det sidste, inden VM begynder den 10. januar med en kamp mod Chile.