VM håndbold

Møllgaard savnede en opsang fra Mikkel Hansen i VM-test

Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard under det danske herrehåndboldlandsholds træning i Nordvesthallen i Herning. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Henrik Møllgaard savnede stjernespilleren Mikkel Hansen i landsholdets sidste VM-test mod Ungarn.

De danske håndboldherrer måtte søndag se langt efter Mikkel Hansen i den sidste testkamp inden VM. 

Stjernespilleren blev lørdag far til sønnen Eddie Max og var derfor fraværende til kampen mod Ungarn, som endte med et nederlag på 28-25, hvor særligt de første 30 minutter var under vanlig standard. 

Ved pausen var Danmark bagud med otte, og her kunne Henrik Møllgaard godt mærke, at Mikkel Hansen ikke var at finde i Arena Fyn. 

- Det betyder noget. Selvfølgelig gør det det. Udover han er en rasende dygtig spiller, så har han også noget fandenivoldskhed, og det kunne vi godt have brugt, siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT. 

- I første halvleg havde vi svært ved at finde hinanden, og der er det rart, at der er én, der kigger lidt surt på én og siger, at vi skal komme i gang. Det kunne vi godt have brugt i dag (søndag, red.), og jeg tror også, vi får brug for det under VM, siger Aalborg-spilleren videre. 

Første 30 minutter var spild af tid

Nederlaget står i skærende kontrast til torsdagens storsejr på 33-19 over netop Ungarn. Men det var ikke til at se i søndagens test. 

VM begynder på torsdag, hvor Danmark tager imod Chile i Royal Arena i København, så forberedelsestid er der ikke meget af. Og derfor ærgrer Henrik Møllgaard sig særligt over første halvleg mod ungarerne.  

- Vi kommer bedre ud ad kampen, end vi kom ind i den. De første 30 minutter var decideret spild af tid, og det havde været bedre at blive hjemme. Derfor hænger vi også med hovedet, fordi det ikke var det, vi skulle bruge vores tid på, siger forsvarsspecialisten. 

Udover Chile er Danmark havnet i gruppe med Norge, Østrig, Tunesien og Saudi Arabien.