VM håndbold

Nikolaj Jacobsen aflyste træning: - Det havde ikke givet mening

Der er for mange spillere på det danske landshold, der døjer med småskader, og derfor aflyste Nikolaj Jacobsen træningen mandag.

De danske landsholdsspillere lod mandag håndboldskoene og harpiksen blive i tasken.

I nederlaget på 25-28 til Ungarn søndag blev flere af de danske spillere ramt af små skader, og derfor mener Nikolaj Jacobsen ikke, at det ville give mening at træne. Der ville simpelthen være for mange, der måtte sidde ude.

- Folk, der kender mig, ved, at det ikke huer mig ikke at få en træning. Jeg ville rigtig gerne have trænet, men det var simpelthen ikke muligt. Der var for mange, som ikke kunne. Jeg har det sådan lidt, at det helst skal give mening at træne, og det havde det ikke gjort i dag. Det er rigtig ærgerligt at misse en træning. Til gengæld håber jeg, at spillernes hoved har fået godt gavn af en fridag, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Nikolaj Jacobsen fortæller, at de fleste af danskerne nok skal komme sig, men siger samtidig at han er lidt ekstra bekymret for Nikolaj Markussen, der slog sin fod.

- De skal alle sammen til undersøgelse i eftermiddag, og så ved vi lidt mere. Min fornemmelse med Rasmus Lauge er, at det er et hårdt slag, som gjorde, at Lauge ikke rigtig kunne få luft. Jeg er lidt mere nervøs for Nikolaj Markussen. Han har ondt i den fod, så nu må vi se, hvad de siger. Hans Lindberg er i bedring, og nu må vi se, hvad scanningen siger, og om Hans kan træne fuldt med i morgen.

Nikolaj Jacobsen ses her under det danske herrehåndboldlandsholds træning i Norvesthallen i Herning. Video: TV 2 SPORT

- Vi har været ramt, lige siden vi mødte ind, med folk, der døjer. Det er udfordringen med det hold her. Det er, at der er så mange, der spiller i tyske og franske topklubber. Det er de klubber, der også er hårdest belastede. Det kan man godt mærke på spillerne, siger Nikolaj Jacobsen.

Rasmus Lauge fik et tryk i ribbenene i starten af kampen, da han røg ind med siden i en ungarsk forsvarsspiller. Han fortæller selv, at han nok skal spille, selvom det gør lidt ondt.

- Der er småskrammer og slag hist og her, men det kommer til at blive en måned, hvor vi kommer til at skulle leve med skrammer og slag, så jeg kan lige så godt lære at leve med den smerte nu her fra starten.

Kommer det til at hæmme dig under VM?

- Nej, absolut ikke.

Danmark begynder VM-turneringen den 10. januar med en kamp mod Chile.