Håndbold

Officielt: Ian Marko Fog stopper i Nordsjælland

Nordsjælland Håndbold bekræfter, at Ian Marko Fog er fortid i klubben efter sæsonen.

Ian Marko Fog stopper som håndboldtræner i Nordsjælland til sommer. 

Den 46-årige cheftræner har selv valgt at sige farvel efter denne sæson efter seks sæsoner med ansvaret for holdet. Det erfarede TV 2 SPORT mandag formiddag, og Nordsjælland Håndbold og Ian Marko Fog har siden bekræftet afskeden.

Ian Marko Fog fortæller i pressemeddelelsen, at han savner ny inspiration, men han er taknemmelig for sin tid i klubben.

- Jeg har været sindssyg glad for min tid i klubben. Har altid følt en stor opbakning fra ledelsen og folkene omkring. Der har været frie tøjler, og jeg har lært utrolig meget ved at få det ansvar. Det er jeg naturligvis meget taknemmelig for. Det kræver ekstremt mange ressourcer med de forudsætninger vi har, og presse de bedste hold i Danmark, siger Fog, som ikke ved, hvad han skal fremover.

Overraskede stort

I sidste sæson formåede Ian Marko Fog og hans spillere at overraske alle eksperter og spille sig i slutspillet i herreligaen, selv om klubben har et af ligaens mindste budgetter. 

I denne sæson er det dog gået knap så godt, og Nordsjælland ligger aktuelt på en delt sidsteplads i herreligaen sammen med TMS Ringsted. Begge hold har ni point - ét mindre end Mors-Thy og Lemvig-Thyborøn på de næste pladser.  

I 2016 oplevede Ian Marko Fog som Nordsjælland-træner også, hvor brutalt sport kan være, da Nordsjælland blev sendt ned i 1. division af TM Tønder på et straffekast fire sekunder før tid. Fog reagerede ved at flå sin t-shirt i stykker i ren frustation.

Nordsjælland vendte dog tilbage til herreligaen igen i 2017 efter kun én sæson i 1. division.  

Ian Marko Fog var før sin trænerkarriere i mange år selv håndboldspiller og nåede130 landskampe for Danmark fra 1993 til 2004.

Han optrådte også for blandt andet tyske og spanske klubber samt danske Virum-Sorgenfri, Bjerringbro-Silkeborg og til sidst Nordsjælland Håndbold, inden han stoppede sin karriere som aktiv i 2010. 

Siden blev han træner i svenske OV Helsingborg, inden han i 2013 fik jobbet som cheftræner i Nordsjælland Håndbold.