Håndbold

Svensk profil stopper karrieren: - Jeg er født i den forkerte krop

Den svenske landsholdsspiller Louise Sand har valgt at stoppe sin karriere i en alder af bare 26 år.

For en måned siden var den 26-årige håndboldspiller Louise Sand med det svenske EM-hold i Frankrig. Nu har hun stoppet sin karriere. 

Svenskeren, der har mere end 100 landskampe på CV'et, meddelte mandag på det sociale medie Instagram, at hun stiller håndboldskoene på hylden med øjeblikkelig virkning. 

- Jeg har revet min kontrakt med min klub Fleury i stykker. Klubben og pigerne har været helt fantastiske, skriver svenskeren blandt andet. 

- Der er en grund til, at jeg stopper. Den kan I høre i podcasten Utkastpodden, hvor jeg lægger alle kortene på bordet, skriver Louise Sand. 

I den pågældende podcast fortæller Louise Sand ifølge Aftonbladet, at hun har oplevet kønsdysfori, der kan forekomme, når man oplever uoverensstemmelser mellem det oprindelige køn og det køn, man oplever. 

- Jeg har haft det utroligt dårligt på det seneste, og jeg ved, hvad det skyldes, hvilket på en måde har været rart. Jeg er født i den forkerte krop, siger Louise Sand, der spillede venstre fløj. 

- Jeg har aldrig set mig selv som en kendt eller offentlig person, men nu er det påpeget, og jeg har forstået, at det ikke vil gå under radaren. Derfor vælger jeg at fortælle det på min egen måde og med mine egne ord. Hvis en helt almindelig 26-årig havde fortalt om kønsdysfori, ville det højest sandsynligt være gået ubemærket hen, siger hun. 

Louise Sand, der er født i Sri Lanka, har været professionel siden 2011, hvor hun har spillet i IK Sävehof, Brest og senest Fleury. Men nu er det slut. 

- Jeg håber, I forstår og respekterer min beslutning. Nu er det tid til at leve mit liv rigtigt, skriver hun i sit opslag på Instagram.