VM håndbold

Danmarks største konkurrent går efter guldet – storroses af ekspert

Sander Sagosen sigter efter guldet, og den tidligere landsholdsprofil Kristian Kjelling kalder det et norsk landshold, vi 'aldrig har set magen til'.

Norge har spillet sin sidste testkamp inden VM, og med tre sejre ud af tre mulige er det et hold med selvtillid, der går ind til slutrunden med forhåbninger om at overgå sig selv fra seneste VM.

- Vi går efter VM-guldet, siger holdets største stjerne, Sander Sagosen, til adressa.no.

I 2017 nåede holdet hele vejen til finalen, hvor de dog ikke kunne stille noget op mod de franske værter. Nu har de stærke nordmænd fordel af en lille hjemmebane i form af Danmark, hvor norske fans vil valfarte til. 

- Vi har aldrig set magen til landshold i forhold til bredde og antal gode spillere, siger den tidligere landsholdsspiller Kristian Kjelling til VG.no.

I dag er han træner for HK Drammen i Norge, og under slutrunden skal han følge det norske landshold i rollen som ekspert for Viasat. Den opgave har han sat mange dage af til, for han forventer store ting af de norske spillere.

I det indledende gruppespil hedder modstanderne Saudi-Arabien, Tunesien, Chile, Østrig og Danmark.

- Vi har vel aldrig haft en lettere vej end denne. Det ser godt ud. Norge går muligvis ikke til mellemrunden med maksimumpoint. Men vi har gode muligheder for at gå videre med fire eller seks point, siger eksperten og peger – ikke overraskende – på danskerne som den største konkurrent til det bedst mulige udgangspunkt.

Norges testkampe

  • Norge - Brasilien, 30-26
  • Norge - Holland, 36-29
  • Norge - Island, 31-25

Bred trup med spørgsmålstegn

På fredag indleder Norge sin slutrunde mod Tunesien i Herning, og det bliver i en udgave med skadesfravær og spørgsmålstegn.

I lørdags fik en af Norges største profiler Kent Robin Tønnesen et brud i sin ene hånd, der holder ham ude af slutrunden. Bredden i norsk håndbold bekræftedes, da cheftræner Christian Berge indkaldte Harald Reinkind, som spiller for topholdet THW Kiel, som erstatning.

Spørgsmålstegn er der også ved Gøran Johannessen, som er tilbage i træning efter en fingerskade. Derudover er fysikken hos Bjarte Myrhol samt Kristian Bjørnsen ikke i top, da de har siddet ude i store dele af efteråret med skader.

Begge viste de sig dog frem mod Brasilien søndagens 30-26-sejr, hvor det blev til fem mål af Bjørnsen og Myrhold med syv. Sidstnævnte var dog alt andet end tilfreds med egen indsats, da han efter tre brændte skud på fire forsøg bænkede sig selv.

Også vigtige Christian O’Sullivan meldes i bedring. Faktisk var han i aktion mod Brasilien, selvom det tidligere blev meldt ud, at han først kunne blive kampklar under VM.

- Jeg har været usikker på skaderne. Bjørnsen har scoret mange mål, og Myrhol har været meget central. På grund af skaderne, passer det Norge fint, at de ikke får de hårdeste modstandere med det samme. Det er vigtigt, at O’Sullivan og Johannesen bliver spilleklare igen.

- Ellers tror jeg, det bliver en lang januar for Sagosen. Det kan blive svært i to og en halv uge, siger Kristian Kjelling.

Mens Norge skal vente til fredag med at åbne VM, skal Danmark allerede i aktion mod Chile på torsdag.