Håndbold

Dramatisk nedrykning var Ian Marko Fogs 'bedste øjeblik'

Følelserne fik frit løb, da Nordsjælland Håndbold i 2016 rykkede ned efter en dramatisk afslutning. Nu bliver episoden brugt til noget positivt.

Når Ian Marko Fog til sommer stopper som træner i Nordsjælland Håndbold, vil et helt særligt straffekast og den efterfølgende reaktion stå klarest tilbage i erindringen. 

Tilbage i 2016 rykkede nordsjællænderne ned efter en dramatisk nedrykningskamp, hvor modstanderen fra Tønder fik et omdiskuteret straffekast i kampens sidste sekund. Et straffekast, de scorede på og sendte Nordsjælland ned i landets næstbedste række. 

Jeg vil faktisk sige, at det var et af mine bedste øjeblikke

Ian Marko Fog

I raseri og ærgrelse rev Ian Marko Fog sin trøje i stykker, men som tiden er gået, er det ikke længere et negativt minde.  

- Jeg vil faktisk sige, at det var et af mine bedste øjeblikke. Det er det nederlag, som jeg har lært mest af i hele min karriere, siger Ian Marko Fog til TV 2 SPORT. 

Situationen opstod med 13 sekunder tilbage af kampen, hvor Nordsjælland var i boldbesiddelse og på vej mod en overlevelse. Det ændrede sig, da holdets målmand kastede bolden væk i det øjeblik, hvor dommerne fløjtede for passivt spil. 

Straffekastet blev dømt. Et straffekast og en kendelse, der endte med at koste dyrt. 

- Jeg lærte blandt andet, at jeg ikke skulle fokusere for meget på en enkelt detalje. Der blev snakket rigtig meget om en dommerkendelse, men det var bare en ud af måske 200 set over to kampe, siger Ian Marko Fog og påpeger, at de bare kunne have afgjort kampen tidligere. 

Kæmper for at aflevere holdet i ligaen

Ian Marko Fog valgte mandag at meddele, at han til sommer stopper som træner for Nordsjælland Håndbold efter seks år i jobbet. Men det var ikke nogen nem beslutning. 

- Jeg tror, at spillerne har forståelse for det. Ligesom de også skifter klub, så sker det også for trænere, at de skal prøve noget nyt. Jeg føler, jeg er nået til et sted, hvor jeg skal have noget ny inspiration og nye projekter, jeg kan sparke energi i, siger træneren. 

Men inden han når så langt, så har han en stor opgave foran sig. Nordsjælland Håndbold ligger efter de første 18 kampe sidst i ligaen - á point med Ringsted. 

Det handler om overlevelse nu. 

- Det er vanvittigt vigtigt. Det eneste, jeg koncentrerer mig om nu, er at få afleveret Nordsjælland i den bedste række. Vi ved, det bliver svært, men vi har tidligere kæmpet os tilbage, siger Ian Marko Fog. 

Nordsjælland Håndbold holder i øjeblikket pause på grund af det forestående VM. Ligaen bliver genoptaget i starten af februar, hvor KIF Kolding bliver første opgave.