Håndbold

Københavns anfører smutter et år før tid og stopper karrieren

Jenny Alm var en del af den svenske trup ved EM i december. Loic Venance / Ritzau Scanpix

Jenny Alm har udnyttet en option i sin kontrakt til at rejse hjem til Sverige.

De forsvarende danske mestre fra København Håndbold skal finde en ny anfører efter sæsonen.

Til sommer stopper deres nuværende, Jenny Alm, ikke bare i klubben - men også sin karriere. 

Svenskeren har ellers kontrakt med København Håndbold yderligere et år, men hun har udnyttet en option, som gør, at hun nu kan rejse tilbage til Sverige før tid.

– Jeg har valgt at stoppe min karriere nu, fordi jeg føler mig færdig med håndbold. Jeg glæder mig til at flytte hjem til min kæreste og se, hvad andet livet kan byde på end håndbold.

- Jeg er så glad for alle mine gode håndboldår, og de mange fine mennesker, som jeg har mødt undervejs, men tiden er kommet til at lægge harpiks og håndboldsko på hylden, siger Jenny Alm.

Københavns cheftræner, Claus Mogensen, ærgrer sig forståeligt nok over, at han mister sin anfører. Men han har forståelse for 29-årige Alms beslutning.

– Det bliver selvfølgelig et tab for os, at Jenny gerne vil hjem til Sverige. Vi har dog også respekt for, at det er den vej, hun gerne vil med sit liv. Sportsligt er det jo noget, vi kan mærke, for hun har været en meget vigtig spiller for os det seneste halvandet år, siger Mogensen.

Alm afviser ikke et muligt comeback i fremtiden, men lige nu er det et farvel til sporten. 

Hun nåede at spille to år hos København Håndbold, hvor hun sidste år var med til at vinde DM-titlen. Forinden har hun spillet i Team Esbjerg og IK Sävehof.

I landsholdsregi har hun spillet over 100 kampe og var med til at vinde EM-bronze i 2014. Hun var også en del af den svenske EM-trup i december.