VM håndbold

Lindberg melder sig VM-klar - sådan er status på de skadede danskere

Nikolaj Markussen døjer med en forstuvning i sin ene fod, men håber på at spille i Danmarks åbningskamp.

Hans Lindberg er klar til at spille, når Danmark møder Chile i den første kamp ved VM.

Det fortæller fløjspilleren, som er kommet sig oven på sin forstrækning i læggen.

- Jeg har det godt. Jeg var fuldt med til træningen i dag (tirsdag, red.), og det gik godt. Jeg mærkede ikke noget til det, jeg har haft i læggen. Så jeg er rigtig positiv, fortæller han til TV 2 SPORT og siger, han er 100 procent klar.

37-årige Lindberg, som er den ældste spiller i den danske trup, blev skadet i midten af sidste uge og missede de to testkampe mod Ungarn. Han har dog ikke for alvor været bange for, at han ville sidde ude af slutrunden.

- Det er jo svært at sige, hvilket omfang det var. Det er en lille ting, men selvfølgelig ville jeg da gerne have været med til de to testkampe mod Ungarn og have været foruden det her.

- Men nu er det engang sådan, det er, og så har jeg arbejdet sammen med sundhedsstaben om at komme herhen, og det er så lykkedes, siger fløjspilleren, som blev erstattet af Johan Hansen i kampene mod Ungarn.

Efter at have set Lindberg i tirsdagens træning betragter den danske landtræner, Nikolaj Jacobsen, også Lindberg som endegyldigt tilbage på 100 procent.

- Hans så rigtig fin ud til træning og var med i alle tingene. Så jeg forventer, at Hans er klar igen, siger landstræneren.

Tvivlsom til åbningskamp

Mens der var gode nyheder med Lindberg, ser det anderledes ud for to af de andre tvivlsomme danske spillere.

Nikolaj Markussen blev skadet i sin ene fod i den sidste testkamp mod Ungarn og er fortsat ikke blevet klar. Selvom en scanning viser, at der ikke var noget brud, er foden forstuvet og en blødning i den gør, at den er hævet. 

Med kun to dage til åbningskampen har han dog ikke mistet modet.

- Nu må se, hvordan det ser ud i morgen (onsdag, red.), og så er jeg forhåbentlig klar torsdag, siger Markussen, som ærgrer sig over at sidde ude.

- Det er klart, at hver mulighed, man får med holdet, også for at blive spillet bedre ind, skal man tage. Så er det irriterende, at man misser en træning.

Ude af åbningskampen

Den sidste skadede danske spiller er Henrik Toft. Som forventet bliver han ikke klar til åbningskampen.

- Henrik Toft er i sig selv ude, i og med at han ikke er i stand til at spille, fortæller landstræneren.

Toft pådrog sig en fiberskade i torsdags og forventes ude i to uger. Mandag fortalte landsholdets fysioterapeut, Anja David Greve, at der var fremgang at spore, men Toft må formentlig stadig væbne sig med tålmodighed.

- Henrik er også i gang, men det tager selvfølgelig noget længere tid i og med, at skaden på ham er den største, vi har haft. Han er i noget bevægelse, men det er på en cross-trainer og en cykel. Vi tager en dag ad gangen, siger Anja David Greve. 

Danmark spiller åbningskampen mod Chile klokken 20.15 torsdag. Kampen vises på TV 2.