Rivaler og gode venner: Green og Møller kæmpede om samme VM-plads

I miniserien 'Bliver det dig eller mig?' på TV 2 PLAY kommer vi tæt på målmændene Jannick Green og Kevin Møller og deres kamp om at komme med til VM.

Målmændene Jannick Green og Kevin Møller er venner. Men også duellanter. Begge ville gerne udtages til VM-slutrunden på hjemmebane i 2019. Men faktum er, at der kun var én plads at kæmpe om.

- Det er specielt med målmænd, for vi vil altid være konkurrenter, og samtidig er vi gode venner. Man kæmper om meget få pladser, og der er mange, der byder sig til, siger Kevin Møller.

- Det er hårdt. Men konkurrencen vil altid være der i vores miljø, siger Jannick Green.

Det er jo det, man drømmer om fra lille. At få lov at repræsentere sit fædreland og så på hjemmebane

Kevin Møller

TV 2 SPORT har i månederne op til slutrunden i januar fulgt de to håndboldmålmænd i deres klubber, på landsholdet og hjemme hos dem selv. En intens periode for dem begge, hvor de hver især har skullet overbevise landstræner Nikolaj Jacobsen om, at de var den rette backup til målmandsposten. For én ting er nemlig sikker: Niklas Landin er det sikre førstevalg i målet. Og rollen som backup stod til enten Jannick Green eller Kevin Møller.

- Der skal være konkurrence om pladserne, fordi det er der så mange dygtige spillere i Danmark. Og det vil der også være - specielt på målmandspositionen, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

Ud over det specielle i at være med på landsholdet til en stor slutrunde, er det en særlig gulerod denne gang, at VM spilles på hjemmebane.

- Det er jo det, man drømmer om fra lille. At få lov at repræsentere sit fædreland og så på hjemmebane. Så bliver det ikke større, siger Kevin Møller.

- Det er en drøm for mange, og det er noget, som man kæmper for hele sit liv. I 2014 var det fuldstændig fantastisk i Danmark. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve igen, lyder det fra Jannick Green.

Udover et fuldtidsjob i deres respektive klubber, SC Magdeburg og FC Barcelona, så skal de i månederne op til VM-slutrunden også møde op til landsholdssamlingerne i Danmark.

Når vi træner og spiller kamp, er det benhård konkurrence, men udenfor banen skal vi ikke gøre en krig ud af det

Jannick Green

- Man er priviligeret af at få lov at være med til landsholdssamlingerne. Og samtidig er det også en pest at bruge så meget tid og energi på det og så måske ikke få en bid af guleroden, siger Kevin Møller.

- Der er jo kun en, der kan stå ad gangen, og kun to der kan blive udtaget til en slutrunde. Og der må man skille det ad og sige; når vi træner og spiller kamp, er det benhård konkurrence, men udenfor banen skal vi ikke gøre en krig ud af det, siger Jannick Green.

En parallelverden

Siden 2014 har Jannick Green boet i Magdeburg i Tyskland sammen med sin kone, Ditte, og deres to børn. Jannick Green fik landsholdsdebut i 2007, og det er sidenhen blevet til adskillige slutrunder. Og familien er ikke i tvivl om, når en slutrunde nærmer sig.

- Jeg synes, det har været vildt hårdt. Næsten hele november og så frem til midt december, hvor de plejer at blive udtaget, der har jeg været påvirket af det, fordi man har kunnet mærke, at Jannick har været vildt nervøs, siger Jannick Greens kone, Ditte.

- Det er en parallelverden. Man går i sin hverdag derhjemme, og pludselig kommer de her landsholdsterminer, og så bliver man lige pludselig suget ind i det univers. Og man begynder at gøre sig mange tanker, siger Jannick Green og fortsætter:

- Det er en speciel tid, fordi jeg er glad, hvis jeg bliver udtaget. Ditte er glad, hvis jeg bliver udtaget. Min søn er rimelig glad. Han synes, håndbold er ret fedt. Min datter er forholdsvis ligeglad. Hun synes bare, det er træls, jeg skal afsted.

I sommeren 2018 begyndte et nyt eventyr for Kevin Møller, da han skiftede fra Flensburg-Handewitt til FC Barcelona på en treårig aftale. 

- Når man kommer fra en lille by som Løgumkloster i Sønderjylland, så er der ikke mange paralleller på den måde. Man kan godt føle sig lille, selvom jeg er en stor dreng på to meter, griner Kevin Møller.

Dig eller mig?

Få dage inden jul udtog den landstræner Nikolaj Jakobsen sin trup - og dermed også hvem der skulle være Danmarks backup i målet. Det foregår sådan, at spillerne får et opkald fra landstræneren, enten med en god eller dårlig nyhed. 

- Nikolaj ringede til mig og fortalte, at jeg desværre ikke skulle med i denne omgang. Det er klart et hårdt slag, siger Kevin Møller og fortsætter:

- Sådan er det jo bare i sportens verden. Der er nogen der skal sies fra, og nogen får den gode nyhed. Det betyder jo bare, at jeg må kæmpe en vis legemsdel lidt hårdere ud af bukserne til næste gang.

Landstræneren valgte Jannick Green som backup på baggrund af Magdeburg-målmandens stærke efterår i tyskerklubben.

- Det var en kæmpe lettelse. Jeg blev meget glad. Der er kæmpestort, siger Jannick Green og fortsætter:

- Jeg fik det at vide, lige inden offentligheden fik det at vide. Så der gik et par dage, hvor jeg ikke måtte sige noget. Det kan godt være lidt svært. Jeg tror vist også, jeg kom til at sige det til den nærmeste familie, men det går nok også.

Niklas Landin og Jannick Green er dermed de to målmænd, som skal passe målet til VM-slutrunden i januar.

- Nu er mit mål at komme ind på banen og bidrage så meget, jeg overhovedet kan og få en rolle. Og så er det selvfølgelig kæmpe stort at repræsentere sit land og så endda på hjemmebane. Det er en drøm, slutter Jannick Green.

Første afsnit i miniserien er ude på TV 2 PLAY. De tre sidste udkommer tirsdag d. 8. januar, onsdag d. 9. januar og torsdag d. 10. januar. Du kan se afsnittene løbende på TV 2 PLAY.