Håndbold

Stopper karrieren, fordi hun er født i forkert krop - overvældet af reaktioner

Den svenske landsholdsspiller Louise Sand valgte mandag at stoppe sin karriere i en alder af 26 år, og det har vakt opsigt.

Den ene positive og støttende kommentar efter den anden er tikket ind i den nu forhenværende håndboldspiller Louise Sands indbakke, siden hun mandag annoncerede sit karrierestop.

26-årige Louise Sand, som også kaldes for Loui Sand, fortæller, at hun er blevet diagnosticeret med kønsdysfori, hvilket indebærer, at hun føler, at hun er født i den forkerte krop. Åbenheden omkring beslutningen har medført et væld af positive tilkendegivelser til den tidligere venstrefløj, som har over 100 svenske landskampe på cv'et.

- Al den kærlighed, jeg har fået på Instagram, Facebook, i private og almindelige beskeder, er helt ubeskrivelig. Jeg var klar over, at medierne ville skrive om det her, men den kærlighed, jeg har modtaget, havde jeg ikke regnet med, siger Louise Sand til SVT.

Modigt og vigtigt, at du er så åben

Annika Strandhäll, social- og idrætsminister

Ydermere fortæller hun, at hun i øjeblikket venter på at få en hormonbehandling, og at hun qua sin diagnose er blevet tilbudt en operation.

- Jeg ved, hvad jeg vil gøre, men det venter jeg med at fortælle, til tiden er inde til det, siger hun.

En rollemodel

Mens hun venter på at tage næste skridt, kan hun varme sig på de mange kommentarer, hun har modtaget både personligt og offentligt efter mandagens udmelding. Her har folk i og uden for håndboldmiljøet dannet et flerstemmigt kor af positiv respons.

I skrivende stund har hendes Instagram-opslag fået over 7000 likes og 1200 kommentarer, og scroller man ned gennem dem, bliver man mødt af hjerteikoner.

- Tak for, at du er en rollemodel for folk til at gå præcis efter det, som de vil have, skriver den svenske fodboldspiller Kristoffer Peterson i kommentarsporet.

- Du er en rollemodel! Verdens bedste Loui. For fanden, hvor du er god! Så stolt! skriver den tidligere fodboldspiller Anton Hysén, som i 2011 annoncerede, at han er homoseksuel.

På det sociale medie Twitter er folk også ude med ros til den tidligere håndboldspiller.

- Hvis du skal lytte til én ting i år, skal det være dette modige afsnit, skriver håndboldspiller Emil Berggren med et link til podcasten, hvori Louise Sand fortæller om sin situation.

- Fineste Loui, skriver den tidligere svenske landstræner og nuværende Montenegro-træner, Per Johansson, efterfulgt af tre hjerter.

- Loui Sand. Respekt, skriver håndboldtræner Jerry Hallbäck.

Rækken af støttende kommentarer synes nærmest uendelig. Også den svenske social- og idrætsminister melder sig på banen.

- Held og lykke med alt, hvad der ligger forude. Modigt og vigtigt, at du er så åben, skriver Sveriges social- og idrætsminister, Annika Strandhäll.