VM håndbold

Finsk videomand har hjulpet Danmark før åbningskamp

Det har været svært for Danmark at finde videomateriale til åbningskampen mod Chile.

VM-generelprøven er overstået for det danske landshold, og landstræner Nikolaj Jacobsen har sammen med assistenttræner Henrik Kronborg nu fuld fokus på Chile, som er Danmarks første modstander ved slutrunden på hjemmebane.

Men det har ikke været særlig nemt at finde videomateriale på den sydamerikanske nation, fortæller Jacobsen.

- Chile har holdt sine kampe meget hemmelige. Det har været ekstremt svært at finde noget materiale.

- De spillede mod Ungarn, hvor de valgte ikke at optage kampen. Men vi har heldigvis gode kontakter, og der var en, der kendte en videomand i Finland, så det har været rigtig fint. Men Chile har været en udfordring, lyder det fra den danske landstræner til TV 2 SPORT.

Vigtigt med videomateriale

Danmark tabte søndagens sidste testkamp inden VM med 25-28 til Ungarn. Blot få dage havde Danmark ellers besejret samme land med 14 mål. Det understreger, det er vigtigt for Danmark at have frisk videomateriale på deres kommende modstander.

- Kampen viste meget godt, at Ungarn havde forberedt sig meget godt til kamp to, hvor kamp et var mere overraskende. Så det er ekstremt vigtigt at få noget videomateriale, så man ved, hvad der venter én, og ved hvilke taktiske ting, hvor man kan gøre noget.

- Håndbold er et ekstremt komplekst spil, hvor man kan levere mange modtræk, så det gælder om at være godt forberedt.

Danmark mødte senest Chile ved VM i 2013. Her blev det til en overkommelig sejr på 43-24. 

VM begynder på torsdag, hvor Danmark og Chile mødes klokken 20.15 på TV 2.

Tyskland og Danmark deler VM-værtsskabet mellem sig.