Håndbold

Jacobsen fylder holdkortet til Danmarks første VM-kamp

Landstræneren skriver 16 spillere ind til den første kamp, selvom det kan bringe ham i et dilemma senere i turneringen.

Danmark stiller op med 16 spillere i VM-premieren mod Chile.

Det fastslår landstræner Nikolaj Jacobsen dagen før kampen. Han vil dog ikke røbe navnene på de spillere, der skal sikre en dansk sejr i åbningskampen.

- Jeg har besluttet mig. Men der er ingen grund til at fortælle det, siger Jacobsen og tilføjer følgende om truppen:

- Det er de 16, jeg synes, der udgør det bedste hold, jeg kan stille. Så er Henrik (Toft Hansen, red.) godt nok ude, men det er pt de 16, jeg synes, er de bedste.

Nikolaj Jacobsen har haft 19 spillere samlet i forberedelsesdagene, hvor et par mindre skader har præget optakten.

Derudover har Henrik Toft siddet ude i en uges tid med en lyskenskade, hvorfor TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson forventer, at Toft får en af de tre pladser på tribunen. Der skal han sidde sammen med de venstrehåndede spillere Martin Larsen og Johan Hansen, spår Svensson.

- Johan Hansen var ikke rigtig med i spillet i onsdagens træning, og Martin Larsen agerede modstander til Danmark i de situationer, hvor det blev trænet. Det er de to, der er med på de yderste mandater.

Flere ting at tænke på

Ved VM må hver landstræner foretage tre udskiftninger i løbet af slutrunden. De tre udskiftninger må bruges når som helst i turneringen, men senest klokken 9 på kampdage.

I Danmarks trup kan flere forskellige ting bringe landstræner Nikolaj Jacobsen i et dilemma.

 • Henrik Toft forventes at blive klar til mellemrunden, men dagen før den første gruppekamp kan han ikke løbe
 • Nikolaj Øris’ kone er højgravid – hun har termin den 25. januar, og Øris har udtalt, at han ønsker at være til stede ved fødslen
 • Det er en prioritet at gemme en udskiftning i tilfælde af en målmandsskade

De nævnte punkter kan hver især kræve en udskiftning, og så kan det pludselig blive et umuligt puslespil at lægge, hvis en af de øvrige spillere bliver skadet.

- Det bliver meget svært med de her udskiftninger, og jeg tror, de vil gå igennem rigtig meget for at gemme dem, siger Daniel Svensson.

- Hvis forsvaret kommer til at fungere, og Henrik Toft måske bliver klar til at spille, så er det ikke givet, at han skiftes ind. Han skal være HELT klar, for ud over de nævnte ting, så bliver de også nødt til at gemme en udskiftning til finalen.

Det er tilladt at skrive færre end 16 spillere ind til den første kamp. Hvis man eksempelvis kun skriver 15 spillere på holdkortet, kan man føje den 16. spiller til truppen senere i turneringen uden at bruge en udskiftning på det.

Den eneste regel er, at man kun kan skifte spillere ind fra den 28-mandstrup, der er sendt ind til det internationale håndboldforbund IHF i efteråret.  

Danmarks formodede VM-trup

 1. Niklas Landin
 2. Jannick Green
 3. Magnus Landin
 4. Casper U. Mortensen
 5. Nikolaj Markussen
 6. Mikkel Hansen
 7. Rasmus Lauge
 8. Morten Olsen
 9. Mads Mensah Larsen
 10. Henrik Møllgaard
 11. Nikolaj Øris
 12. Hans Lindberg
 13. Lasse Svan
 14. René Toft Hansen
 15. Anders Zachariassen
 16. Simon Hald
 17. Henrik Toft
 18. Johan Hansen
 19. Martin Larsen

Danmark - Chile vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY torsdag klokken 20.15.