VM håndbold

- Mikkel Hansen viser noget af det bedste, jeg har set som landstræner

Mikkel Hansen har leveret en række rigtig gode træninger i VM-optakten, hvor Danmarks nummer 24 også er blevet far.

Mikkel. Mikkel. Mikkel.

Ét navn går igen og igen, når snakken falder på det danske herrelandshold. Mikkel Hansen.

Både fordi Mikkel Hansen er blevet far i optakten til VM, men også fordi han som Danmarks største stjerne løber på banen med et kæmpe pres. Et pres der ikke nødvendigvis lettes, når landstræneren gør status over optakten til slutrunden.

- Han virker meget fokuseret. Uden at jeg skal lægge for meget pres på Mikkel, så er det noget af det bedste, jeg har set fra hans side til træningerne i de knap to år, jeg har været landstræner, siger Nikolaj Jacobsen dagen før premierekampen.

Hvilke forventninger giver det dig?

- Mine forventninger til Mikkel er ligesom alle andres. Mikkel er en ekstremt vigtig spiller, siger landstræneren og vender snakken en smule væk fra Hansen:

- Vi har nogle forventninger til hinanden som hold, som vi skal leve op til. Og mine forventninger til Mikkel er ikke større end mine forventninger til Rasmus Lauge. Selvom Mikkel er vigtig, så er det et holdspil, og vi skal have det til at fungere.

Større ansvar

Selv beskriver Mikkel Hansen sin form som ’fin’. Det er i hvert fald ikke nogen overdrivelse, selvom det lille adjektiv faktisk er et ret stort ord. I sin sidste klubkamp i 2018 scorede Hansen 10 mål, inklusive det afgørende få sekunder før tid, da Paris Saint-Germain mødte topholdet Nantes på udebane.

Dertil skal man lægge, at Mikkel Hansen føler sig bedre og bedre tilpas efter den knæskade, der plagede ham for et år siden, og at han tager et stadig større ansvar på både klub- og landshold.

Hvornår er du sidst gået ind til et mesterskab med en så god fornemmelse som nu?

- Det ved jeg ikke. Men jeg synes, jeg har det rigtig, rigtig godt. Både på og uden for banen.

- Der er ingen tvivl om, at jeg gerne vil være en af lederne på landsholdet. Det synes jeg også, jeg har gjort mig fortjent til efter en masse år på landsholdet, hvor jeg har ligget på et kontinuerligt, højt niveau. Det stiller en masse krav, men det håber jeg, jeg kan opfylde.

Mikkel Hansen og Danmark spiller VM-premiere torsdag klokken 20.15. Danmark – Chile vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.