VM i håndbold 2023

Småskadet Markussen fik flashback til ’den længste måned’ i sit liv

Ved den seneste herreslutrunde på hjemmebane blev både Markussen og Lauge ramt af skader inden premieren. De kom aldrig på banen.

Åh nej – ikke dig igen.

Nogenlunde sådan tænkte Nikolaj Markussen, da han mødte landsholdets læge for anden gang på fem år. Morten Storgaard skulle endnu engang scanne den høje venstreback og afgøre, om han havde en realistisk mulighed for at blive klar til at spille slutrunde på hjemmebane. Denne gang fordi Markussen slog sin venstre fod i Danmarks sidste testkamp.

- Det gav et grimt flashback, da Morten Storgaard, som også scannede mig for akillessenen dengang, skulle til at scanne mig igen. Jeg havde ikke rigtig set ham siden, så det var ikke det sjoveste bekendtskab at rende ind i igen. Heldigvis havde han væsentlig bedre nyheder denne gang, fortæller Nikolaj Markussen til TV 2 SPORT.

Inden EM på hjemmebane i 2014 blev Markussen skadet under en træning i Brøndby.  I et solouheld rev han akillessenen over i højre ben, og fra det øjeblik blev EM 2014 en fjern ting.

- Den januar måned er nok den længste i mit liv. Jeg havde lige fået gipsen af og skulle til at lære at gå igen, mens resten af Danmark fejrede, at der var en kæmpe slutrunde på hjemmebane og Danmark næsten gik hele vejen. Det var forfærdeligt at kigge på. Det håber jeg, at jeg kan glemme lidt ved at få lov til at være med den her gang.

Lauge missede også EM 2014

Det samme gør sig gældende for Rasmus Lauge, der også blev skadet inden EM på hjemmebane i 2014.

Flensburg-playmakeren fik en knæskade under en Golden League-kamp i efteråret 2013, og han var tvivlsom til det sidste. Selvom han nåede at blive klarmeldt lige inden slutrunden, blev han aldrig en del af Danmarks EM-trup.

- Jeg var lige blevet min skade kvit, da turneringen begyndte. Jeg blev desværre aldrig skiftet ind, men jeg var med på sidelinjen og oplevede, hvordan stemningen var. Det var helt fantastisk. Danskere i feststemning, som havde sluppet de normale, danske tøjler. De turde skeje ud og give den gas på sidelinjen, og det har vi også brug for ved den her slutrunde, siger Rasmus Lauge til TV 2 SPORT.

Markussen, Lauge og resten af håndboldherrerne tager hul på VM 2019 torsdag klokken 20.15. VM-premieren mod Chile vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.