VM håndbold

Casper U. om 'smuk' scoring: - Jeg har overhovedet ikke trænet den

Casper U. Mortensen stod for kampens detalje, da Danmark udraderede Chile.

Det var en stor oplevelse for alle de danske håndboldherrer at åbne VM foran 12.400 tilskuere i en fyldt Royal Arena, men for Casper U. Mortensen var der ekstra specielt. 

Den danske venstrefløj er født og opvokset i København, og derfor har han et af de største smil på det danske hold efter sine otte mål og titlen som kampens spiller i 39-16-sejren over Chile. 

- Det var fantastisk. Jeg følte mig jo især på hjemmebane – at spille her i København foran min familie og mine venner. Mange følelser går igennem en. Det var en special kamp for mig i dag, siger Barcelona-spilleren.

Han skabte stor begejstring, da han i første halvleg scorede bag om ryggen på sig selv til 15-4 efter et forrygende udkast fra målvogter Niklas Landin.

Under kampen konstaterede TV 2 SPORT's ekspert Bent Nyegaard, at det var "meget, meget smukt" af Casper U. Mortensen, gav ham topkarakter i sin karakterbog og kårede ham til kampens bedste spiller sammen med Landin.

- Jeg har faktisk overhovedet ikke trænet den, griner Casper U. Mortensen.

- Jeg tror, det var noget, som min far sagde til mig på et tidspunkt – han kan godt lide at snakke lidt om målmændene - at hvis jeg kom så langt over til højre, så ville der altid være plads tilbage i målet. Men jeg så egentlig bare, at han (målmanden, red.) fulgte med, og i stedet for at lave gevind, som jeg havde lavet tidligere, så kom den bare naturligt. 

- Og igen: Jeg ville gerne give noget igen til publikum her i København, siger Casper U. Mortensen, der byttede med Magnus Landin i pausen og så de sidste 30 minutter fra bænken.

- Jeg havde det sådan, at der skulle ikke være mere tilbage i tanken, når jeg var færdig med at spille den her håndboldkamp. Og det var der heller ikke. Jeg var sgu tømt for alt ved pausen, så det var dejligt, siger han. 

Danmark spiller sin næste VM-kamp på lørdag. Det er mod Tunesien i Jyske Bank Boxen i Herning, og kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.

De danske værter vinder åbningskampen ved VM. Video: Anders Masannek