Chilensk profil spiller maksimalt en halvleg mod Danmark

16x9
Chiles landstræner Mateo Garralda drømmer om at levere show mod Danmark Foto: Lars Bruun-Mortensen / Lars-Bruun-Mortensen

Chiles dansktalende landstræner fra Spanien håber, at hans hold kan levere et show i åbningskampen mod Danmark.

Se Danmark-Chile på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 20.15

Stor er næsten for lille et ord, kæmpe går lidt bedre, men giga er måske det bedste ord til at beskrive Danmarks favoritværdighed mod Chile i VM-åbningen i aften. 

Sydamerikanerne fik deres bedste VM-resultat med en 21.plads ud af 24 hold ved VM for to år siden, hvor holdet også vandt sin første VM-kamp nogensinde. 

Til sammenligning er Danmark forsvarende olympisk mester, to gange EM-guldvinder og tre gange VM-sølvvinder. Det ligner 'feje hold', som børn ville sige i skolegården. 

Chile har tilmed også to markante profiler, som kun kan spille på halv kraft mod Danmark.  Stregspilleren Marco Oneto og højrebacken Rodrigo Salinas, der var næstmest scorende for Chile ved VM for to år siden, har begge døjet med skader op til VM. 

- Marco Oneto er ikke på 100 procent, og Rodrigo Salinas har kun trænet med holdet den seneste uge. Han fik en muskelskade i december og er heller ikke på 100 procent. Så Oneto kan spille 10-15 minutter og Salinas måske 20 minutter eller en halvleg - men ikke mere en det. Jeg vil ikke tage nogen chancer, fastslår Chiles landstræner, spanieren Mateo Garralda, over for TV 2 SPORT, som vi møder dagen før Danmarks åbningskamp mod Chile. 

49-årige Garralda er et håndboldnavn, der vil sige danske håndboldfans noget. Spanieren spillede fra 2008 til 2011 i KIF Kolding i den danske liga. 

Chile kvalificerede sig til VM efter forlænget spilletid mod Grønland i bronzekampen ved de Pan-Amerikanske mesterskaber. Holdet er til sit femte VM i historien og har én gang tidligere mødt Danmark - i gruppespillet ved VM for seks år siden, hvor Danmark vandt en storsejr på 19 mål, 43-24.

 - Jeg er en drømmer. 90 procent af tiden bliver vi skuffede, for vores drømme er rigtig store. Men man har altid en chance for at vinde. Og jeg er en drømmer…. men måske ikke så meget i morgen, siger Garralda med et stort smil og griner. 

- Vi vil gerne spille god håndbold og levere et show. Jeg ved godt, at det bliver rigtig, rigtig, rigtig, RIGTIG svært at vinde, men vi vil gerne spille en god kamp. Og hvis vi følger taktikken, tror jeg, vi kan levere et show, siger spanieren, der som spiller blandt andet opnåede at vinde Champions League tre gange med Barcelona. 

Danmark og Chile åbner VM's gruppe C torsdag aften i Royal Arena i København, inden begge hold rejser til Herning, hvor resten af kampene i gruppe C skal spilles. 

Se Danmark-Chile på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 20.15