VM håndbold

Danmark og Tyskland skriver VM-historie - men spillerne ærgrer sig

Det er første gang nogensinde, at et VM-værtskab er blevet delt imellem to nationer. Selvom Danmark er den ene part, ærgrer det Landin og Green.

13.500 hujende tilskuere vil være til stede i Royal Arena i København, når Danmark møder Chile i danskernes første kamp ved VM.

Få timer inden vil 14.800 tilskuere ligeledes juble tyskerne på vej i Mercedes-Benz Arena i Berlin, når de møder Korea i deres første kamp. Selvom kampene foregår i to forskellige nationer, er det én og samme turnering, de spiller i.

Det er første gang i VM-historien, at et værtskab bliver delt imellem to lande. Derfor vil der både blive spillet kampe i Tyskland og Danmark sideløbende med hinanden, og det ærgrer målmændene på det danske landshold.

- Jeg synes principielt, at det er lidt ærgerligt, at man deler det i to. Jeg er med på, at det nogle gange giver mening, når man er nogle af dem, der bestemmer, at det overhovedet skal deles i to. Jeg synes, at det er ærgerligt. Det bør høre til i ét land, men det kan vi ikke gøre så meget ved. Det bliver en lille smule delt. Vi glæder os helt vildt til åbningskampen, men tyskerne er nok lidt ligeglade med vores kamp. De har deres egen, og dermed bliver det en smule delt på den måde, siger Jannick Green til TV 2 SPORT.

- Det er sådan en stor begivenhed og noget, som alle ser frem imod, så der kunne man godt rette opmærksomheden mod ét land, synes jeg. Det er sådan, det er, og så arbejder vi ud fra det.

Håndbold er en folkesport, og vi vil gerne have bredt den ud. Jo flere, der kan følge med, jo bedre

Daniel Svensson, håndboldekspert TV 2 SPORT

- Tyskland har den samme følelse som Danmark

Jannick Greens målmandskollega på landsholdet, Niklas Landin, synes, at det er fint, at to lande kan deles om det, men er samtidig ærgerlig over, at det ikke er samlet ét sted. Landin spiller til dagligt i den tyske storklub Kiel, og han fortæller, at tyskerne også opfatter det som, at de afholder slutrunden alene.

- Det er en lille smule ærgerligt, at et værtskab ikke bare er i ét land. Men når de to lande er så tæt på hinanden, kan det godt gå, siger Niklas Landin.

- Det sjove er, at man i Danmark har en følelse af, at der kun et ét land, der holder det. I Tyskland har de så også en følelse af, at der kun er ét land, der holder det. På den måde er det, som om det er to turneringer, som tyskerne snakker om – altså én VM-turnering i Danmark og én i Tyskland, og så bliver de kodet sammen på et tidspunkt.

Håndbolden bliver bredt ud

TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson ærgrer sig ikke over delingen, som de to målmænd gør. Han er bare glad for, at sporten bliver bredt ud så meget som muligt.

- Jeg synes i bund og grund, at det er fint nok. Håndbold er en folkesport, og vi vil gerne have bredt den ud. Jo flere, der kan følge med, jo bedre. Hvis Danmark gerne vil byde helt ind på det alene, kan det måske være svært at byde ind med store arenaer. Der er flere, der allerede brokker sig over, at kampene ligger tæt, så hvis Danmark skal have et VM alene, skal det nok være sammen med en anden nation, siger Daniel Svensson, som bare er glad for, at der bliver spillet klassehåndbold i Danmark.

- Som dansker er det jo kæmpestort at have et VM på hjemmebane og kunne få lov til at se håndbold i hovedstaden og i Herning. Jeg håber og tror på, at hele håndbold-Danmark vil støtte op om det her.

VM-mesterskabet bliver i 2021 afholdt i Egypten, imens Polen og Sverige deler værtskabet i 2023 - ligesom det altså er tilfældet i år.