VM i håndbold (K)

Her er eksperternes bud på, hvem der vinder guld, sølv og bronze

Ingen af de fire adspurgte hos TV 2 Håndbold er enige om, hvem der bliver verdensmester ved den kommende slutrunde.

Den kommende verdensmester skal findes mellem seks nationer. 

Sådan lyder det enstemmigt fra eksperter, bookmakere og landstrænere. Men derefter hører enigheden op.

Tre eksperter og en kommentator er blevet spurgt, hvem de tror, der vinder henholdsvis guld, sølv og bronze. Bent Nyegaard, Daniel Svensson, Claus Møller Jakobsen og Thomas Kristensen kom med hver deres forskellige bud på en vinder.

Eksperternes bud på guld, sølv og bronze

 1. Bent Nyegaard

  Medaljevindere:

  Guld: Frankrig

  Sølv: Danmark

  Bronze: Spanien

  - Jeg tror på, at Danmark kommer i semifinalen. Og med fuld knald i Hamburg, så tror jeg, at Danmark spiller sig i finalen. 

 2. Daniel Svensson

  Medaljevindere:

  Guld: Sverige

  Sølv: Frankrig

  Bronze: Spanien

  - Jeg synes, de har et rigtig spændende hold, der byder på ledere, hårde hunde og en fantastisk træner.

  - Der kunne ikke være en større drøm om, at Danmark vinder VM på hjemmebane, men der er bare lige nogle ting, der skal falde i hak. Men det kan sagtens lade sig gøre.

 3. Claus Møller Jakobsen

  Medaljevindere:

  Guld: Frankrig

  Sølv: Spanien

  Bronze: Danmark

 4. Thomas Kristensen

  Medaljevindere:

  Guld: Spanien

  Sølv: Frankrig

  Bronze: Danmark

  - Vi håber jo, at det kommer til at gå Danmark godt, så det her er set fra lang afstand og med de udfordringer som Danmark står med lige nu.

Bookmakerne tror på Danmark

Mens eksperterne ikke har den store fidus til, at Danmark vinder VM for første gang i historien, så har bookmakerne mere tiltro.

Danskespil har Danmark som den største favorit til at vinde guld. Efterfulgt af Frankrig, Tyskland, Spanien, Norge og Sverige.

Hos Bet365 er Danmark og Frankrig lige store favoritter til at vinde guld. Derefter følger Tyskland, Spanien, Sverige og Norge.

Netop de seks hold er de samme, som den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, peger på, når han skal pege på en vinder. Et mere konkret bud bliver det ikke.

- Jeg kan godt se, at vores halvdel måske ikke er så stærk besat på bredden som den anden, men der er Norge og Sverige, og Ungarn har lige vist mod os på hjemmebane, at de kan drille alle hold. Og så er jeg meget spændt på Qatar, som jeg tror kommer ud og overrasker mange igen. Så nem er den halvdel ikke. 

Den tidligere svenske landsholdsspiller og ungarske landstræner, Ljubomir Vranjes, er enig med Jacobsen i, at der findes seks mulige vindere.

- Danmark ser jeg som storfavorit med spidskompentence på næsten alle positioner. Kan Christian O'Sullivan spille, øger det Norges chancer. Spanien er med i puljen, og selv uden skadede Karabatic kan man aldrig regne Frankrig ude. Tyskland har egentlig alt, men de har et stort pres på sig, og spørgsmålet er, om de kan leve op til det.

- Også Sverige er et af de bedre hold ved VM. Når man var i finalen ved det seneste mesterskab, så har man kapaciteten. Men der er mange ting, som skal flaske sig. Først og fremmest skal man sigte mod en semifinale. Derefter kan alt ske, siger han til Expressen.

Tyskland får lov til at sætte VM i gang med en kamp mod Korea. To timer efter spiller Danmark sin åbningskamp ligeledes på hjemmebane.