Håndbold

Hollandsk stjerne stopper på landsholdet

Nycke Groot har spillet sin sidste kamp på landsholdet. Den 30-årige spiller vil spare sin krop.

Det hollandske landshold kommer til at mangle en stor drivkraft og kreatør, når de orangeblusede i fremtiden løber på håndboldbanen.

30-årige Nycke Groot har valgt at stoppe på landsholdet med øjeblikkelig virkning, da hendes krop er ved at være slidt.

- Min krop er brugt op. Ved at stoppe på det hollandske landshold vil jeg skabe mere ro i kroppen og passe på mig selv. Håndbold i Champions League, den ungarske liga og håndbold for landsholdet er for meget. Jeg vil gerne gøre alt med 100 procent, men jeg har ikke energien til det mere, siger Groot til det hollandske forbunds hjemmeside.

- Jeg elsker at spille håndbold, og jeg håber, at jeg kan fortsætte i nogle år endnu, hvis jeg passer på mig selv. Jeg vil gerne slutte på en ordentlig måde. Jeg har tænkt over beslutningen i lang tid, og håndbold er min passion. Jeg har arbejdet hårdt for det, men det koster for meget energi.

Har givet stor indsigt i sporten

Nycke Groot fik sin landsholdsdebut 3. december 2004 og har siden spillet 141 kampe, scoret 439 gange og har lagt op til utallige mål.

Den tekniske direktør i det hollandske forbund, Paul van Gestel, fortæller, at playmakeren har været med til at forandre hollandsk håndbold i den tid, hun har spillet der.

- Nycke Groot er en af de bedste hollandske spillere nogensinde. Hendes indsigt i håndboldspillet har givet meget til hollandsk håndbold. Hun har haft stor værdi og har skabt gode resultater for holdet, siger den tekniske direktør.

Beskeden om Nycke Groots stop kommer bare 14 dage efter, at Helle Thomsen også meddelte, at hun stopper som landstræner for holdet. Dermed har holdet mistet to store profiler på kort tid.

Nycke Groots medaljer med det hollandske landshold

  • VM-sølvmedalje i Danmark i 2015
  • EM-sølvmedalje i Sverige i 2016
  • VM-bronzemedalje i Tyskland i 2017
  • EM-bronzemedalje i Frankrig i 2018