VM håndbold

Kendskabet til Chile er begrænset: Jeg vil helst ikke udtale navnene

Danmark åbner VM på hjemmebane mod Chile, der er en relativt ukendt størrelse i håndboldsammenhæng.

- Jeg vil helst ikke udtale navnene, lyder det fra Nikolaj Øris.

Den sætning afslører hans kendskab til de chilenske VM-modstandere, der venter torsdag aften. Det er et relativt begrænset kendskab for både Øris og flere af de danske holdkammerater.

- Der er hold, jeg kender bedre, lyder det fra Jannick Green.

- Men deres start-bagkæde ser faktisk rigtig fin ud.

Og sådan kan danskerne stille roligt tale sig varme, inden VM-premieren skydes i gang klokken 20.15.

Nikolaj Øris: - Jeg ved, der er et brødrepar (Feuchtmann, red.), som er de bærende kræfter. 

Rasmus Lauge: - Nu har jeg ikke så stort kendskab til dem, men jeg kender Feuchtmann (Erwin, red.), der har spillet nede i Gummersbach i Tyskland. Han er en lidt vild spiller, som kan mange ting med en bold. Han kan lave en masse fejl, men han kan også lave en masse vilde ting.

- Jeg har også set lidt på en spiller, jeg ikke havde så stort kendskab til ingen. Salinas, mener jeg han hedder. Ham kommer jeg til at stå en del over for i forsvaret, og han er en rigtig dygtig spiller. Han ser ud til at være i balance med sig selv og kontrolleret i sit spil.

Lasse Svan: - Deres højre back, Salinas, er ham, der er farligst. Og så har de Feuchtmann-brødrene, der ligger og styrer spillet ret godt.

Nikolaj Markussen: - Salinas har spillet fint nede i Spanien, og han har nogle gode bevægelser og et udmærket skud. Han er dygtig.

Det ændrer dog ikke på, at de danske håndboldherrer går ind til premierekampen som storfavorit. Ved det hidtil eneste møde mellem Danmark og Chile vandt danskerne 43-24. Det var ved VM for seks år siden, og et lignende resultat er ikke muligt torsdag aften.

- Hvis ikke vi kan hive os op til at skulle spille en god kamp mod Chile og komme rigtig godt ud af starthullerne, så skal vi skamme os, slutter Lasse Svan.

VM-premieren mod Chile vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Kampen begynder torsdag klokken 20.15.