VM håndbold

Nyegaards karakterbog: To spillere må dele titlen som kampens spiller

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer efter Danmarks VM-kampe. Efter åbningskampen mod Chile fortjener to spillere særlig ros.

Med en knusende sejr over Chile fik Danmark en formidabel start på VM. 

En pauseføring på 22-4 og en sejr på 39-16 vidner om en ekstraordinær kamp, og det får TV 2 SPORTs håndboldekspert til at gøre en lille undtagelse i sin karakterbog. Bent Nyegaard nøjes nemlig ikke med at kåre kampens spiller. Han kårer kampens spillere: Niklas Landin og Casper U. Mortensen.

Dem kan du læse mere om efter Nyegaards generelle vurdering af kampen:

- Det her er en drømmestart. Vi så et dansk landshold, der var topforbedret og topkoncentreret. Indstillingen var god i første halvleg, og selvom det var på en lidt billig baggrund, så var det ikke sjovt at være Chile. 

- Det ændrede sig lidt i takt med, at der kom mange udskiftninger i anden halvleg. Det var et andet landshold, der havde lidt svært ved at bevare koncentrationen forsvarsmæssigt. Det var lidt problematisk, men 39-16 er altså en slat at vinde med, fastslår Bent Nyegaard.

Karaktererny

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Niklas Landin: 6 - kampens spiller (en af to)

- Han stod første halvleg med en redningsprocent på 71! Så kan man næsten ikke andet end at blive kampens spiller. Flere af redningerne blev tilmed fulgt op af assists til kontraangreb.

- Lige meget om det var fra stregen, langskud eller fløjen, så gav han ikke noget væk. Han stod bag et meget koncentreret og godt forsvar, og med fire indkasserede mål på 30 minutter, så kan man næsten ikke gøre det bedre.

Jannick Green: 3

- Han kommer dårligt fra start, da han skiftes ind til starten af anden halvleg. Han havde nul redninger på syv forsøg efter ti minutter, men han kom i gang mod slutningen af kampen og fik nogle gode redninger.

Casper U. Mortensen: 6 - kampens spiller (en af to)

- Han lavede otte mål på otte forsøg. Det kan ikke gøres meget bedre på en halvleg. Udover sine mål havde han en fin assist til Lasse Svan.

- Det er virkelig en kvalitet at score på alle sine chancer.

Han griber bolden i et kontraangreb lige før det chilenske målfelt og scorer bagom ryggen. Video: Anders Masannek

Magnus Landin: 4

- Han spillede anden halvleg og dækkede venstre back. Han var træfsikker og fik også et straffe. Det var en fin kamp, selvom han ikke var så stærk forsvarsmæssigt, som vi tidligere har set. Alt i alt var det dog en solid indsats, hvor han sluttede med at dække 5-1.

Mikkel Hansen: 5

- Forrygende spillehumør fra Mikkel Hansen. Han laver syv mål på otte forsøg, hvoraf et par stykker er på straffe. Derudover var der et par perler af rang.

BANG! Video: Anders Masannek

Nikolaj Markussen: 4

- Han lavede et par tekniske fejl og brændte sit første forsøg, men han gav også eksempler på sin fantastiske skudkraft og sine evner i vurderingsspillet. Man kunne se på ham, at den første scoring var vigtig for ham.

Rasmus Lauge: 5

- Han var drøneffektiv. Fire mål på fem forsøg. I det første kvarter gjorde han stort set, hvad der passede ham. Det var i den periode, Danmark bragte sig stort foran stort set uden at have bolden. Lauge var hurtig til at afgøre angrebene med enten scoringer eller afleveringer.

Lauge leverer bagom ryggen. Video: Anders Masannek

Morten Olsen: 2

- Han kom ind i anden halvleg, hvor han fik cirka ti minutter i angrebet. Han gav prøver på Morten, når han er bedst - men han viste også, at han engang imellem kan blive for sløset og nonchalant. Det gav nogle tekniske fejl. Det er svært at holde koncentrationen sådan en dag, men det er også dét, hele gamet handler om.

Mads Mensah: 4

- Spillede mest i anden halvleg. Han fik 33 minutter i alt, blandt andet som højre back. Han lavede nogle gode assists, som han har for vane. Hans udvisninger bliver næppe dømt om en uge, så det skal ikke ligge ham til last i dag.

Nikolaj Øris: 3

- Han fik lov til at starte og skulle lige vænne sig til tingene. Han var den første dansker, der brændte. Det var noget, man bemærkede i en første halvleg, hvor ingen ellers brændte noget som helst. Alt i alt var det dog en ok præstation af Øris.

Hans Lindberg: 5

- Han scorede tre mål på fire forsøg. Han var sikker i det meste og trak tilmed et par angrebsfejl. Hans Lindberg er træfsikker som bare pokker.

Lasse Svan: 5

- Han var med i festivalperioden, hvor de bare løb op og smadrede bolden i mål. Han forsøgte sit favoritlob, men ligesom mod Ungarn i den sidste testkamp brændte han. Det kan være, han skal have trænet det klassiske Svan-lob.

René Toft: 4

- Han spillede 26 minutter i det hele og startede rigtig godt i forsvaret sammen med Møllgaard. Det kneb lidt mere i anden halvleg, ligesom det gjorde med resten af forsvaret efter pausen. Toft et enkelt mål, men koncentrationen i det første kvarter er værd at nævne som det vigtigste.

Anders Zachariassen: 3

- Scorede et enkelt mål og var udfordret forsvarsmæssigt. Han dækkede højre back i en periode, hvor tingene ikke hang forfærdeligt godt sammen. Det var ikke hans fejl, det hele, men det var en svær periode for forsvaret.

Simon Hald: 5

- Han gjorde det godt, og tre mål på tre afslutninger fortjener ros. Han var med i den gode periode i første halvleg, hvor han dækkede rigtig fint op med Henrik Møllgaard. Han kan sagtens være sin indsats bekendt.

Henrik Møllgaard: 5

- Forsvarets gennemgående figur. Han var virkelig med til at sikre holdet et højt koncentrationsniveau. Han er en spiller, der skal spille samtlige forsvarsminutter, og han slap rigtig godt fra det i dag. Han krydrer det endda med en scoring og et par assists.

Henrik Møllgaard scorede et sjældent mål, da Danmark slog Chile.

Landstræner Nikolaj Jacobsen: 5

- Perfekt start for Nikolaj Jacobsen. Han fik det, han kom efter. Og det gjorde han, fordi han kom ind med et landshold, der var topkoncentreret. De fik det til at se meget, meget let ud.

- Det var tydeligt, de havde gjort noget ud af at få hallen med. Det skabte en samhørighed mellem spillerne og tilskuerne, som ikke kun var vigtig i dag. Det bliver også vigtigt, når Danmark skal spille i Herning.

- Jacobsen havde dog lidt svært ved at fastholde koncentrationsniveauet med de mange udskiftninger i anden halvleg.