VM håndbold

Derfor kørte Danmarks VM-hold til Herning allerede i nat

Håndboldherrerne kørte straks efter sejren over Chile i Royal Arena i København direkte til Herning, hvor Tunesien venter lørdag. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Håndboldherrerne har forladt København og er tjekket ind i Herning, hvor Danmark på lørdag møder Tunesien.

Det var ikke hovedpuden og den gode hotelseng, der ventede de danske spillere, efter de har givet interviews og skrevet autografer i Royal Arena ovenpå VM-åbningssejren over Chile. 

I stedet satte det danske VM-hold sig direkte ud i en bus for at køre den tre-fire timer lange tur til Herning, hvor Danmark spiller sine resterende kampe i gruppespillet. 

- Når man kommer hjem på hotellet, kan man ikke sove alligevel, så i stedet for at ligge til klokken to, tre eller fire for nogle enkelte, kan vi lige så godt bruge tiden til at komme afsted - og så få en god lang lur, når vi er fremme, og stå op lidt senere, forklarer landstræner Nikolaj Jacobsen. 

- Ellers havde det også været meget svært at få trænet i morgen (fredag, red.), og det skal vi, fastslår landstræneren, der har en træningstid i Herning fredag klokken 17.

Også bagspilleren Nikolaj Markussen var fint tilfreds med tanken om at sætte sig direkte ud i en bus med en lang køretur i vente:

- Jeg tror, der er mange af os, der alligevel ikke kan sove de næste mange timer, så det er egentlig fint nok, vi sætter os på bussen og kommer af sted til Herning. Klokken plejer generelt at blive to-tre stykker om natten, før man falder i søvn efter sådan en sen kamp, så det går nok, sagde Nikolaj Markussen.

Den danske træning fredag bliver lukket, så hverken medier eller fans får adgang. 

Danmarks næste VM-kamp er på lørdag, hvor Tunesien venter klokken 20.15. Den kamp kan du se direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.