Håndbold

Fik direkte rødt for grim tackling: - Et under han ikke kommer til skade

Temperamenterne kogte over i slutningen af første halvleg i kampen mellem Saudi-Arabien og Østrig.

Saudi-Arabien måtte undvære en af sine vigtigste spillere i forsvaret i hele anden halvleg af VM-kampen mod Østrig.

Hassan Aljanabi fik nemlig direkte rødt kort med sekunder tilbage af første halvleg efter en voldsom tackling på østrigske Robert Weber.

Fløjspilleren blev sendt alene mod mål i en kontra, hvor han blev jagtet af Aljanabi. Saudiaraberen fik på en eller anden måde kastet sig ind foran Weber, der gik i gulvet, men hurtigt rejste sig for at konfrontere sin modspiller.

- Jeg ved ikke, hvad han laver. Jeg ved ikke, om han tror, han kan fange bolden, men han ramler ind i mit knæ. Jeg er virkelig glad for, jeg ikke kom til skade, så jeg kan spille i morgen, siger Robert Weber til TV 2 SPORT.

- Det sker i håndbold. Det er en hård sport. Der er følelser inde på banen, men efter kampen giver vi hånd, og alt er okay.

Hassan Aljanabi er nu i fare for karantæne til lørdagens møde med Norge. TV 2 SPORT's håndboldekspert Claus Møller Jakobsen understreger, at det var en rigtig grim tackling.

- Det er et gigantisk rødt kort. Det der er en hensynsløs tackling, og han er meget langt fra at kunne nå bolden. Det er et under, at Robert Weber ikke kommer til skade. Det var en meget farlig situation, siger han.

Robert Weber slap heldigt fra tacklingen og kunne efter kampen juble med holdkammeraterne over en sejr på 29-22 i Danmarks gruppe C.

- Det er en vigtig sejr for os. Vi vidste, at vi skulle vinde i dag, og det gjorde vi. Det var en hård kamp, for vi er et ungt hold. For flere spillere er det deres første mesterskab, siger Robert Weber.

- Det var vigtigt, at alle kom i kamp, så vi har energi til kampen mod Chile i morgen. Den skal vi også vinde. Selvfølgelig vil vi gerne spille godt mod Norge og Danmark, men jeg tror, finalen bliver mod Tunesien i sidste gruppekamp.

De tre bedste nationer fra hver gruppe går videre til mellemrunden ved VM.