VM håndbold

Fransk legendes søn vraget til VM-premiere

21-årige Melvyn Richardson er ikke en del af Frankrigs trup til VM-kampen mod Brasilien.

Den franske landstræner Didier Dinart har udvalgt 16 spillere til holdets første kamp ved VM.

Iblandt finder man gamle kendinge som Michaël Guigou, Cédric Sorhaindo og Luc Abalo, men en af Frankrigs absolut største håndboldtalenter er der ikke blevet plads til. 21-årige Melvyn Richardson, der til daglig spiller højre back i Montpellier, må se Frankrigs kamp mod Brasilien fra tribunen.

Det på trods af, at Richardson har udmærket sig på i sæsonen på klubplan, hvor han har scoret hele 63 mål i Champions League, hvilket rækker til en tredjeplads på turneringens topscorerliste. Frankrigs landstræner udelukker ikke, at den 21-årige back kommer i aktion i løbet af slutrunden.

- Han er ikke bare med som en bekvemmelig 17. spiller, men som en legitim erstatning, der passer ind i holdets strategi, fastslår Dinart.

Melvyn Richardson er søn af den tidligere landsholdsanfører Jackson Richardson, der spillede over 400 landskampe og vandt syv medaljer med Frankrig.

Frankrigs trup til første VM-kamp

  • Målvogtere: Cyril Dumoulin, Vincent Gérard
  • Fløjspillere: Mathieu Grebille, Michaël Guigou, Kentin Mahé, Valentin Porte, Luc Abalo
  • Stregspillere: Ludovic Fabregas, Luka Karabatic, Cédric Sorhaindo 
  • Bagspillere: Romain Lagarde, Timothey N'Guessan, Nicolas Claire, Adrien Dipanda, Nedim Remili, Dika Mem 

Udeladelsen af Richardson til premieren er ikke den eneste svære beslutning, Didier Dinart har truffet på det seneste. Den franske landstræner har nemlig valgt at lade holdets ubestridt største stjerne Nikola Karabatic blive hjemme. 

VM-kampen mellem Frankrig og Brasilien spilles fredag klokken 20.30.