VM håndbold

Fransk stjerne spiller sit sidste VM

Luc Abalo er fortid på det franske landshold, når håndboldturneringen ved OL i Tokyo næste år er færdigspillet.

Frankrigs herrelandshold i håndbold må vinke farvel til en markant profil efter de olympiske lege næste år. Hvis franskmændene vel at mærke kommer med til legene i den japanske hovedstad Tokyo.

Her har Luc Abalo planlagt at stoppe sin karriere i den blå dragt, og derfor tager den 34-årige fløjspiller fredag aften hul på sit sidste VM.

- Dette er mit sidste VM. Mit mål er at komme med til OL i Japan, siger han til det franske medie madeinhand.fr.

Ændrer det din tilgang til mesterskabet?

- Nej. Der vil helt sikkert være en speciel følelse, når det er mit sidste mesterskab, men ikke her.

Abalo har vundet alt, hvad der er værd at vinde med det franske landshold. Han er både tredobbelt verdens- og europamester, og han var med til at vinde OL-guld i 2008 og 2012.

Hans fravær gør en smule ondt på os

Luc Abalo om Nikola Karabatic

Siden 2006 er han kun gået glip af én fransk guldmedalje. I 2015 sad han ude med en skade, da Frankrig vandt VM i Qatar, men han var med igen to år senere, da franskmændene forsvarede guldet på hjemmebane.

Tænker ikke på titelforsvar

Ved dette års VM i Danmark og Tyskland skal Luc Abalo sammen med sine landsmænd dermed forsøge at vinde Frankrigs tredje VM-guld på stribe, men det er ikke dét, der optager ham forud for turneringen.

- Jeg tænker ikke på titelforsvaret. Særligt fordi det er et nyt hold, og vi bliver nødt til at holde jordforbindelsen. Der vil med garanti være hårde stunder under dette mesterskab, og det er dét, jeg fokuserer på. Vi forsøger at løse vores problemer i træningen, siger Abalo til madeinhand.fr.

Det franske hold må - i hvert fald til at begynde med - undvære sin verdensstjerne Nikola Karabatic, der er på vej tilbage efter en operation i foden. Abalo erkender, at det er et tab for holdet.

- Selvfølgelig ændrer det tingene. Nikola er sammen med Michael Guigou en af de to bedste spillere, jeg har haft mulighed for at spille sammen med, lyder det fra Abalo, der er klubkammerat med Karabatic i Paris Saint-Germain.

- Han bringer meget til et hold. Han er altid så god og altid så vigtig. Hans fravær gør en smule ondt på os, men der er andre spillere, der vil vise, at de kan bringe noget.

- Vi skal kombinere alle vores individualiteter til at genskabe et hold.

Frankrig indleder VM mod Brasilien fredag aften klokken 20.30.