VM håndbold

Kasper Hvidt imponeret over 'flot detalje' fra Landin

Niklas Landin tog hul på VM med mange redninger og flere gode udkast. Det kan blive vigtigt senere i turneringen, vurderer han selv og Kasper Hvidt.

Landsholdets førstevalg i målet, Niklas Landin, nåede ti redninger på 14 skud i den ene halvleg, han var på banen mod Chile torsdag aften.

Kiel-målmanden bød tilmed ind med to assists til Casper U. Mortensen, hvilket gav klap på skulderen fra hans tidligere læremester og anfører på landsholdet.

- De lange udkast fra Niklas sad lige i skabet. Virkelig flot detalje, lød det fra Kasper Hvidt, der også bed mærke i en anden detalje:

Mikkel Hansen med et brag af et langskud Video: Anders Masannek Jørgensen

- Mikkels mål helt oppe i hjørnet. Sådan nogle detaljer vil også gå mod virkelig svære modstandere, sagde den tidligere håndboldmålmand, der er ekspert for TV 2 SPORT under VM.

Niklas Landin gav medhold i, at udkastene var vigtige at få på plads allerede i første kamp.

- Helt sikkert. Og i og med det kommer, får man også mere og mere tro på, at man også kan lave de lidt sværere og måske dem, der er lidt mere risky, sagde Landin i TV 2 SPORTs VM-studie efter sejren på 39-16 over Chile.

Hvidt med lille stikpille til Landin

Forud for den seriøse snak om udkastene havde Kasper Hvidt stukket lidt til sin efterfølger:

- Jeg er sikker på, at vi ser flere redninger og udkast fra Niklas. Det er faktisk sjovt, når vi har talt om, at Niklas er fra København. Han kommer fra KFUM, som har Københavns laveste håndboldloft. At han overhovedet kan lave de udkast. Jeg ved slet ikke, hvor de er kommet fra.

Prompte kom Landin med et svar:

- Der blev vi også trænet i at lave utrolig flade udkast, for ellers var der en eller anden ældre tilskuer, der råbte: "Velkommen til Emdrup Hallen."

Tryk fra Tunesien

I Danmarks næste VM-kamp får Niklas Landin svært ved at nå samme 71 i redningsprocent som mod chilenerne. Dertil er Tunesien et langt bedre hold.

- Det bliver meget mere fysisk præget, og uden at fornærme Chiles skytter tror jeg, at der kommer et gevaldigt tryk fra tunesernes bagkæde, var Landins ord om lørdagens modstander.

Se Danmark mod Tunesien direkte på TV 2 klokken 20.15. Optakten begynder allerede klokken 18.25.

Begge Niklas Landins udkast til Casper U. Mortensen blev omsat til mål. Se dem herunder:

Casper U. Mortensen scorer to gange på kontra. Video: Anders Masannek Jørgensen
Han griber bolden i et kontraangreb lige før det chilenske målfelt og scorer bagom ryggen. Video: Anders Masannek Jørgensen