VM håndbold

Landstræneren lukker træning efter storsejr

Danmarks håndboldherrer skal træne bag lukkede døre fredag eftermiddag. Nikolaj Jacobsen ønsker at sende et signal.

Kontrasten mellem åbningssejren over Chile og håndboldherrernes fredagstræning bliver ganske stor.

Under et døgn efter at have forladt en stopfyldt Royal Arena træder Mikkel Hansen og holdkammeraterne ind i Norvest Hallen i Tjørring, hvor dørene lukkes for offentligheden efter de første 10 minutter.

- Vi skal have trænet noget syv mod seks-spil og så videre. Det er også for at lukke ned, så vi får helt ro på inden det, jeg tror, der bliver en vanskelig opgave på lørdag mod Tunesien.

Er det også for at sende et signal til spillerne om, at nu bliver det alvor?

- Lige præcis. Der er ingen tvivl om, at for os gælder det om at holde os lige i sporet hele vejen. Der er ikke råd til nogen svipsere i sådan en turnering. Det gælder om at være fokuseret i træningerne og specielt i de kampe, vi spiller, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Lukningen af fredagens træning var planlagt inden torsdagens storsejr på 39-16 over Chile. Især i første halvleg, der endte 22-4, spillede Danmark forrygende.

Efter pausen skruede Nikolaj Jacobsen op for udskiftningerne, så alle 16 spillere kom på banen.

- Alle kom ind og fik lov til at røre bolden. De kom ind i turneringen, og næsten alle kom på måltavlen – bortset fra Mads Mensah. Det var rigtig fint for os, og der er ingen tvivl om, at der ikke bliver skiftet så meget ud som i dag, når vi skal spille på lørdag.

Danmarks anden gruppekamp spilles lørdag klokken 20.15. Opgøret mod Tunesien vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.