VM håndbold

Medspillere grinte ad Green: - Det må man tage med

Jannick Green måtte både inkassere 12 mål fra Chile og smil fra holdkammeraterne, da Danmark slog Chile overbevisende i gruppens åbningskamp.

Der var højt humør blandt håndboldherrerne både på banen og bænken, da Danmark åbnede VM med en 39-16-sejr over Chile.

Med syv minutter tilbage af kampen reddede Jannick Green et skudforsøg fra Chile, og selve redningen fik flere spillere på bænken til at bryde ude i grin. Og det var der en ganske speciel grund til.

Målvogteren reddede således bolden med hovedet, så hans pandebånd fløj af, og det er tilsyneladende en stående joke blandt spillerne.

- Der er et eller andet med, at spillerne synes, det er rigtig sjovt, hvis de kan få skudt pandebåndet af. Det betyder også tit, bolden kun lige har snittet hovedet, og så gør det ikke ondt. Så kan man godt grine lidt af det, synes de. Så hvis de kan komme til det eller ser andre, der gør det, så bliver der grint voldsomt af det. Det må man desværre tage med.

- Jeg håber trods alt ikke, de skyder efter pandebåndet til træning, for så vil der være en chance for at ramme mig lige i hovedet. Men de hylder det, når det lykkes nogen lige at snitte hovedet, så pandebåndet ryger af, lød det overbærende fra Green.

Holdkammeraterne Morten Olsen og Casper U. Mortensen kunne heller ikke skjule deres smil, da de efter kampen blev spurgt til, hvorfor lige netop dét er så sjovt.

- Det er altid sjovt, når der er en, der spiller med pandebånd og får det skudt af. Jeg tror også, det er sket til fodbold under træningen på et tidspunkt. Det er altid hyggeligt. Vi sigter dog ikke efter det, lød det fra Morten Olsen, mens venstrefløjen Casper U. Mortensen fulgte op:

- Det er lidt en intern ting, men jeg tror også, at hvis du spørger Jannick, så er han ret træt af, hver gang pandebåndet ryger af. Det er bare ikke sjovt, når du spiller med det – ligesom med Mikkel. Men han synes også selv, det var sjovt, og han kunne smile af det.

Jannick Green sluttede kampen med seks redninger på 18 forsøg og en redningsprocent på 33. Målmandskollegaen Niklas Landin havde en af de helt store dage på kontoret, da han reddede 10/14 skud og sluttede med en redningsprocent på 71.