Stor VM-overraskelse - Angola vandt efter vild afslutning

Angola leverede VM-slutrundens første sensation, da den afrikanske nation besejrede Qatar i allersidste sekund.

Uret i Royal Arena viste 59:59, men Claudio Chicola var iskold.

Den angolanske landsholdspiller udnyttede sin kontrachance med usvigelig sikkerhed, og sĂĄ stod det klart. Angolas hĂĄndboldlandshold havde vundet holdets premierekamp ved VM med 24-23.

Sejren er Angolas første i gruppespillet ved VM siden 2005, og den skete mod alle odds. 

Modstanderne fra Qatar var klare favoritter, og de tidligere OL-sølvvindere kom da ogsĂĄ bedst fra start mod de undertippede angolanere. Men det qatarske landshold formĂĄede ikke at fastholde momentum. Efter fire minutter overtog angolanerne føringen, og den fastholdt de det meste af kampen. 

Mod slutningen bragte Qatar imidlertid ny spænding i opgøret, da Rafael Capote og holdkammeraterne kom foran for første gang siden stillingen 0-1. Det ville angolanerne ikke finde sig i. De scorede to gange i sidste minut, og da Qatar samtidig brændte, var sensationen en realitet.

'Fuldstændig vanvittigt'

TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen var fuld af lovord, da det historiske resultat var sikret.

- Det er en kæmpe, kæmpe overraskelse. Angola er en lille nation på herresiden, der forsøger at skabe noget stort. Men det er jo noget med at træne udendørs i regnvejr, så det her resultat er fuldstændig vanvittigt, lød vurderingen.

I den angolanske lejr ville jublen ingen ende tage, da Chicola havde sikret de to point. 

- Det vidner jo om, hvor kæmpe overraskelsen er. Det er helt vildt, og det havde de altså ikke forestillet sig, da de stod op i morges, forklarede Peter Bruun Jørgensen.

Med sejren i sidste sekund mod Qatar positionerer Angola sig som foreløbig etter i gruppe D. Se stillingen i alle fire VM-grupper her.