Store roser til Gudmundsson: - Vi er virkelig glade

Den tidligere danske landstræner Gudmundur Gudmundsson roses til skyerne af sine spillere. Han er en stjerne i islandsk håndbold.

Gudmundur Gudmundsson har en særlig status i håndboldverdenen. Selvfølgelig i Danmark efter OL-triumfen i 2016, men så sandelig også i Island - ’Gummis’ hjemland, som han i øjeblikket træner for tredje gang i sin karriere.

- Jeg er virkelig glad for, at han er tilbage. Han har bevist, at han er en af de bedste trænere i verden, siger profilen Aron Palmarsson til TV 2 SPORT.

Palmarsson var lige netop ikke med, da Gudmundur førte Island til OL-sølv i 2008. Han var til gengæld med, da de sammen vandt EM-bronze to år senere.

Nu er playmakeren en af de mest rutinerede spillere på det hold, Gudmundur Gudmundsson er hyret til at føre igennem et generationsskifte.

- Jeg er meget glad for at være tilbage hos det islandske landshold, siger Gudmundsson, der blev ansat som islandsk landstræner igen i starten af 2018.

- Projektet er anderledes, fordi vi er i gang med et generationsskifte. Vi har mange unge spillere, der er på vej. Og vi har taget en beslutning om at starte det her treårige projekt med at få dem ind på holdet.

Et ungt hold

12 ud af de 28 spillere i bruttotruppen er født i den sidste halvdel af 90’erne eller senere. En enkelt, Haukur Thrastarson, er endda født efter millennium. Playmakeren fra Selfoss kom til verden i 2001.

Stefan Sigurmansson er en anden af de rutinerede spillere. Han fremhæver Gudmundur Gudmundssons tilbagevenden til det islanske landshold som noget ekstra godt for de unge.

- Vi er virkelig glade for at have ham tilbage. Han er en rigtig god træner – en af de bedste i verden. Det er godt for alle de unge spillere, der kan lære af ham, siger Sigurmansson.

Island spiller den første VM-kamp fredag aften mod Kroatien. Derudover er Island i gruppe med Spanien, Japan, Makedonien og Bahrain, som Gudmundur Gudmundsson kvalificerede til slutrunden.