VM håndbold

Derfor står stillingen et andet sted på tv-billedet ved VM

Det er ikke TV 2, der har besluttet, at grafikken med kampens stilling skal lægge nederst i tv-billedet

En tydelig ændring i tv-signalet fra VM-kampene har fået mange seere til at henvende sig undrende til TV 2 SPORT.

Meget er, som det plejer, når der hvert år bliver sendt håndboldslutrunder i dit tv. Men i år er der sket én markant ændring i transmissionen fra VM-kampene.

Mange seere har i løbet af turneringens første dage skrevet undrende til TV 2 SPORT for at få en forklaring på, hvorfor grafikken med stillingen undervejs i kampene ikke ligger i toppen af billedet på deres fjernsyn, som det altid tidligere har gjort. Nu ligger grafikken i stedet i bunden - tilsyneladende til irritation for nogle seere. 

Det er sportsagenturet Lagardere, der som mediepartner for det internationale håndboldforbund IHF er ansvarlig for tv-signalet fra VM - og som står bag beslutningen om at lægge grafikken ned i bunden af tv-billedet. 

- Idéen er, at det bliver nemmere at følge med i alle aktionerne mod spillernes overkroppe, som der er mange af i håndbold. Tidligere var den slags ofte skjult bag grafikken i toppen af billedet - især ved nærbillederne af en situation, forklarer senior director Carsten Richter fra Lagardere til TV 2 SPORT.

Grafikken er en integreret del af det tv-signal, som TV 2 modtager fra VM.

Derfor er det ikke teknisk muligt at lægge en anden grafik på VM-kampene, forklarer TV 2 SPORTs chefredaktør John Jäger, der er ansvarlig for TV 2's VM-dækning. 

- Jeg blev også overrasket, da jeg så det. Og jeg ville da nok umiddelbart foretrække, at det var på samme måde, som vi har det til daglig i Danmark. Vi har det jo liggende der, fordi vi synes, at det er bedst – der.

- Men på den anden side: Jeg har før taget fejl, og måske viser det sig at være meget fornuftigt. Lad os give det en chance og se, om vi bliver glade for det. Under alle omstændigheder synes jeg ikke, at det ødelægger min tv-oplevelse, siger John Jäger. 

Du kan opleve den nye tv-grafik igen i aften, når Danmark møder Tunesien. Det er direkte på TV 2 med kampstart klokken 20.15.