VM håndbold

Hans Lindberg forklarer uheld, der har sendt ham ud af VM-truppen

VM kan meget vel være ovre for Hans Lindberg, efter en skade har tvunget ham til at lade sig udskifte af Danmarks trup.

En enkelt halvleg blev det til for Hans Lindberg i åbningskampen ved VM.

Den 37-årige højre fløj bidrog med tre mål i opgøret mod Chile, hvoraf det sidste cementerede landsholdets sejr på 39-16. Lindberg spillede kampen til ende, men lørdag kom det frem, at den danske veteran pådrog sig en mindre skade i opgøret, og den har tvunget landstræner Nikolaj Jacobsen til at skifte ham ud af den danske trup.

- Lige nu har jeg det okay, men jeg var ikke helt på toppen i går (fredag, red.) Det siger selv, at det er en bitter pille at sluge, men der er ikke så meget at stille op, siger Hans Lindberg til TV 2 SPORT.

Jeg har glædet mig afsindigt meget til den her slutrunde, så det er vildt irriterende, der sker sådan noget allerede i første kamp

Hans Lindberg, landsholdsfløj

- Til slut i kampen mod Chile har jeg et sammenstød med en spiller, hvor jeg trækker en angrebsfejl. Jeg rejser mig op og synes, det føles lidt underligt i læggen, men det er ikke noget specielt. Stille og roligt bliver det værre og værre. Efter kampen siger jeg til vores fysioterapeut, at jeg kan mærke noget, og vi tjekker det dagen efter. Der er så opstået en lille skade, som kan ses på scanningen, og det betyder, at jeg har brug for lidt pause.

Også i optakten til VM døjede Lindberg med en skade. Her var der tale om en forstuvning i foden, som fløjspilleren dog blev kvit i tide. Derfor meldte han sig 100 procent klar til slutrunden.

- Det har selvfølgelig været irriterende. Jeg missede to træninger og to kampe og fik testet det i tre træninger efterfølgende, hvor det gik fint. Jeg har glædet mig afsindigt meget til den her slutrunde, så det er vildt irriterende, der sker sådan noget allerede i første kamp. 

Med lørdagens udskiftning har Nikolaj Jacobsen kun to til rådighed i resten af slutrunden. Landstræneren har tidligere luftet tanken om at bruge den ene på Henrik Toft Hansen, der genoptræner efter en lyskeskade. TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard påpeger desuden, at Danmark helst skal have en udskiftning i baghånden i tilfælde af, at en af de danske målmænd bliver skadet. Derfor hænger Hans Lindbergs håb om at spille flere kampe ved VM i en tynd tråd. 

- Det er op til Nikolaj at vurdere, hvad han har brug for. Han ved, hvad jeg står for, og hvad jeg kan gøre. Lige nu koncentrerer jeg mig om at blive skaden kvit, og det hjælper fysioterapeuter og læger mig med. Samtidig giver jeg den gas i træningslokalet, og så må vi se, fortæller Lindberg.

Har du nogen idé om, hvor lang tid det tager?

- Det er ikke nogen særlig stor skade, men der er nogen forskellige foranstaltninger, der gør, at Nikolaj ikke kan tage chancer.

Som erstatning for Hans Lindberg er BSV-fløjen Johan Hansen skiftet ind i den danske trup til kampen mod Tunesien. Opgøret vises på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag klokken 20.15.