VM håndbold

Kæmpe overraskelse i Danmarks gruppe - Chile vinder historisk VM-sejr

Chile besejrede overraskende Østrig med hele otte mål og sikrede nationens anden VM-sejr nogensinde.

Efter 23-målsnederlaget til Danmark i åbningskampen var det nok de færreste, der havde forventninger til Chile ved årets slutrunde. 

Ikke desto mindre rejste det sydamerikanske mandskab sig med bravur i lørdagens tidlige kamp mod Østrig. Allerede efter to minutter havde chilenerne bragt sig foran med to mål, og havde det ikke været for en stærk østrigsk slutspurt sidst i første halvleg, ville føringen have holdt til pausefløjt.

I stedet gik Østrig til pause foran med en enkelt, men det europæiske mandskab var slet ikke klar fra start af anden halvleg. Fem chilenske scoringer på tre minutter bragte sydamerikanerne på sejrskurs, og til sidst kunne Østrig slet ikke følge med. Derfor vandt Chile med cifrene 32-24.

- Det er gigantisk stort og på ingen måde hverdagskost for Chile. Men det har været fortjent, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen, der under kommenteringen bekræftede, at der var tale om en kæmpe overraskelse.

En 'stor, stor dag'

Det er kun anden gang i historien, Chile vinder en kamp under en VM-slutrunde. Senest var i 2017, hvor det sydamerikanske landshold besejrede Hviderusland med 32-28. Lørdagens sejr er dermed Chiles største nogensinde ved et verdensmesterskab. 

- Det er en stor, stor dag for os. At vinde mod et hvilket som helst europæisk hold er svært, og når vi vinder ved VM, er det fantastisk. Jeg er virkelig glad. Lige nu skal vi nyde resultat, fordi det er så stort, sagde Chiles spanske landstræner, Mateo Garralda, på pressemødet efter opgøret.

Den chilenske sejr betyder, at fire hold har to point i Danmarks gruppe før dagens sene kampe. Få overblik over stillingen her.

Yderligere to kampe i gruppe C afgøres lørdag. Først skal Norge møde Saudi Arabien, og senere tager Danmark imod Tunesien. Begge opgør vises direkte på TV 2 PLAY.